• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočevo adios Špancima, ali ne i zbogom

Igor Rakočević rekao je u ponedeljak "adios" dosadašnjem klubu Taukeramici iz Vitorije, ali ne i zbogom.

 Rakočevo adios Špancima, ali ne i zbogom  Izvor: MONDO

Srpski plejmejker koji je ostavio dubok trag u španskom klubu o čemu je svjedočio i transparent navijača na srpskom jeziku na jednom utakmici ACB Lige ("Rako, ti si jedan od nas"), oprostio se od kluba u kojem je igrao tri godine, ali je nagovijestio mogućnost da se jednog dana vrati u Vitoriju.

Rakočević je sazvao konferenciju za novinare u ponedeljak na kojoj je objasnio razloge zbog kojih se opredijelio za prelazak u turski Efes Pilsen.

"Prije svega, uprava Efesa ima ambiciozan projekat i želi plasman na Fajnal for Evrolige, uz, naravno, trofeje u Turskoj. To je dobra prilika za mene i veliki profesionalni izazov. Takođe, biću bliže porodici u Srbiji", rekao je Rakočević, koji će za dvije godine ugovora sa turskom ekipom dobiti četiri miliona evra.

On je dodao da novac nije bio odlučujući i da je odbio mnoge druge ponude - Olimpijakosa, Sijene, kao i nekih drugih španskih klubova, jer sebe u Španiji vidi samo u dresu Taukreamike.

Rakočević je pet godina igrao u španskoj ligi (Pamesa, Real i Taukeramika), prije toga se oprobao i u NBA Ligi u dresu Minesote. Osvojio je mnoge trofeje u Španiji, sa Taukereamikom je dva puta bio na Fajnal-foru Evrolige.

Zbog svega lijepog što mu se dogodilo u Španiji, prije svega Vitoriji, nije isključio mogućnost povratka.

"Imam 31 godinu i odlično se osjećam fizički. Stoga vjerujem da ću za dvije godine (kada mu istekne ugovor sa Efesom) i dalje moći da odigram na visokom nivou, kako zaslužuje jedan klub kakav je Taukeramika. Za mene bi bilo ostvarenje sna da karijeru završim ovde, u Vitoriji, u dresu Taukeramike", rekao je Rakočević.

Plejmejker je ostavio znak pitanja pored mogućnosti da igra za Srbiju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Pripreme reprezentacije Srbije počinju 10. jula, a Rakočević bi imao samo 20 dana za odmor. "Godine koje imam zahtijevaju malo veći odmor", rekao je Igor Rakočević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC