• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Sledi period uigravanja i odluka

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije zadovoljan napustio "Čair" posle svog debija i prvog kontrolnog meča "orlova" za Svetski kup.

Reprezentativci Srbije sišli su u nedelju sa Kopaonika i posle dvonedeljnog rada na treninzima odigrali i uvodni pripremni meč.

Rival im je bila "B" selekcija, koju su lako pobedili u niškom "Čairu", 83:57.

"Vidi se rad kod 'B' selekcije. Vidi se da je uigrana, da ima veliku želju, što je dokazano i danas... Oni su tim, a mi još nismo tim. Međutim, to nam je cilj. Spustili smo se sa planine, imali smo period adaptacije na sve novo što ih je sačekalo i dočekalo i trudimo se da napravimo odnos prema igri, pre svega odbrameni. Mislim da tu ima još prostora za napredak", rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

Mladi trener, legenda jugoslovenske i srpske košarke, prvi put je vodio reprezentaciju na utakmici. Nastup svojih izabranika ocenio je pozitivno.

"Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan. Postoje greške, ali to su, sa druge strane, momci koji su izuzetno motivisani i vidi se odličan rad, bez obzira na apsolutno neprihvatljive otkaze koje sam ranije pominjao u izlaganju i koje je pominjao Oliver Popović (selektor 'B' selekcije)".

"Ovo je za nas bio trening, tako smo ga i shvatili, bez mnogo taktičkih zadataka, individualnih, odbrambenih, pre svega timskih. Možemo mnogo bolje i to će nam i biti cilj. Ova utakmica nam je služila da neke igrače vidimo i isprobamo", dodao je on.

Selektor je prošlog vikenda najavio da će posle turnira u Trstu, na koji "orlovi" kreću prvog dana avgusta, definitivno odlučiti ko će "otpasti" iz reprezentacije i kome će se zahvaliti.

"Sad nam predstoji period odluka, imamo i neke probleme sa povredama, ali to je sasvim normalno. Kapiten Nenad Krstić će nam dati veliki kvalitet kada se bude potpuno priključio i optimista sam što se toga tiče", podvukao je Đorđević pred povratak ekipe u Beograd, u kojem će raditi do odlaska u Italiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC