• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spursi: Manu ne možeš na Mundobasket

Autor mondo.rs

Najveća zvezda San Antonija nije dobio odobrenje kluba da igra za Argentinu na FIBA Svetskom kupu u septembru u Španiji.

Argentinci će morati kao i na prethodnom Mundobasketu da igraju bez pomoći svog najboljeg igrača.

Čelnici San Antonija poslali su pismo Manuu Đinobiliju u kojem su ga obavestili da mu ne dopuštaju da nastupi za reprezentaciju u septembru na FIBA Svetskom kupu, preneo je "San Antonio Ekspres".

Fantastični Argentinac je u finišu sezone zaradio naprsnuće kosti desne noge, ali je uprkos tome ostavio otvorenu mogućnost da zaigra u Španiji.

On je, iako saniranje takve povrede iziskuje dva meseca mirovanja i terapija, potražio mišljenje drugog lekara i ostavio otvorenu mogućnost da ipak nastupi ovog leta za nacionalni tim.

Ipak, posle posete lekaru argentinske reprezentacije Dijegu Gripu prošle nedelje, čelnici San Antonija doneli su odluku da zabrane Đinobiliju nastup na Mundobasketu, jer su ocenili da njegovo trenutno stanje nije najbolje.

Spursi su na taj način žele da izbegnu rizik da Đinobili nastupa u Španiji rovit i zaradi težu povredu, koja bi uticala na sastav i igru Sprusa u novoj NBA sezoni. Sličan problem imali su 2008. kada je Manu na Olimpijskim igrama u Pekingu zaradio povredu članka, a to se odrazilo na njegovo već umorno telo, pa je tokom sezone zbog preopterećenosti povredio zglob druge noge i morao da pauzira.

Ovoga puta insistirali su da se odmah podvrgne lečenju povrede, ali i da odmori posle naporne i duge sezone i da spreman dočeka početak trening kampa za novu sezonu, krajem septembra.

Argentini će tako na Mundobasketu, koji će se igrati od 31. avgusta do 14. septembra, igrati bez najboljeg i najiskusnijeg igrača.

Oni će igrati u grupi B zajedno sa Hrvatskom, Grčkom, Portorikom, Senegalom i Filipinima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC