• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savanović: Kako igram? Ružno, sporo, bez skoka...

Autor mondo.rs

Srpski krilni centar predstavio se navijačima svog novog kluba, Bajerna iz Minhena.

Duško Savanović ući će u predstojeću sezonu kao 31-godišnji veteran, bogatog iskustva, koji od jeseni 2010. konstantno igra Evroligu.

Posle jedne sezone u Valensiji i tri u Efesu, nedavno je prešao u redove Bajerna, koji posle plasmana u Top 16 želi da stabilizuje svoj status među kontinentalnim "kremom".

"Bajern je projekat u usponu. To je klub velikog imena, poznat po fudbalu, ali i košarka polako dobija svoje mesto. Vidim da su ambiciozni, a poznajući Svetislava Pešića i znajući njegove metode rada (bili su zajedno u Valensiji 2010/11 - prim.aut), vidim svoje mesto u tom projektu i srećan sam što sam deo njega", rekao je Savanović za sajt Bajerna.

On je obećao da će igrati nesebično i pružiti svu pomoć saigračima, kako bi zajedno postali bolji i ostvarili zacrtane ciljeve.

Zamoljen da opiše svoj način igre, nekadašnji reprezentativac Srbije prvo je promenio nekoliko izraza lica, a onda bez ustezanja rekao:

"Ružan, spor, bez skoka... po tome sam valjda jedinstven u Evropi. Ne pada mi sad na pamet nijedan igrač koji na terenu izgleda kao ja... Ja sam i uradio nešto u sportu jer niko od mene nije ništa očekivao".

Pošto je malo dobio na vremenu, popularni Savan rekao je i nešto afirmativno o sebi kao košarkašu.

"Mogu da pokrijem više pozicija, spadam u grupu igrača koji zbog fizičkih nedostataka igraju glavom. Zbog toga sam razvio neke druge aspekte. Dobro čitam igru, kreativan sam... Pomažem onima koji su bolje atlete da dođu u poziciju da zakucaju".

Bajern je početkom meseca žreban u možda i najkvalitetniju grupu Evrolige 2014/15, sa Barselonom, Fenerbahčeom, Panatinaikosom, Emporio Armanijem i Turovom.

...
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC