• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dangubić: Došao sam zbog Evrolige

Autor mondo.rs

Mladi košarkaš kaže da je Crvenu zvezdu Telekom izabrao zbog želje da se dokaže na najvišem nivou. Nestrpljiv da zaigra pred Delijama.

Crvena zvezda Telekom ovog četvrtka angažovala je i drugo pojačanje za predstojeću sezonu.

Posle Nikole Kalinića stigao je Nemanja Dangubić, doskorašnji član Mega Vizure i potencijalni A reprezentativac.

Perspektivni košarkaš, koji je na ovogodišnjem draftu NBA lige izabran kao 54. pik od Filadelfije, ali je odmah prosleđen u redove šampiona San Antonija, kaže da se za crveno-beli dres odlučio zbog igranja u Evroligi.


"Zvezdu sam izabrao zbog toga što želim još da napredujem i da se kao igrač dokažem na najvišem nivou, a to je Evroliga. U Crvenoj zvezdi imam sve uslove za to, a što je najvažnije klub ima visoke ambicije i to se poklapalo sa mojim razmišljenjem. Jako sam srećan što sam došao u Zvezdu", izjavio je Dangubić za klupski sajt.

Kaže da je prošle sezone gledao mečeve crveno-belih u elitnom takmičenju i da jedva čeka da istrči pred Delije u Kombank areni.

"Trevizo je zaslužan za NBA draft"

"Bio je to veoma važan turnir za mene zbog zbog svega što se kasnije desilo u Americi. Odlučili smo da idem u Trevizo, iako se kamp održavao u vreme dok je sezona još trajala. Ispostavilo se da je to bila dobra odluka za mene, ali i za Vasu Micića, jer smo pokazali da imamo potencijal za NBA. Bio sam MVP kampa i na to sam jako ponosan. To je veliki podstrek za moj dalji rad i nadam se da ću opravdati taj epitet", kažeDangubić.

"Poseban utisak na mene su ostavili mečevi koje je Zvezda igrala u Kombank areni sa Budiveljnikom i Uniksom. Atmosfera je na tim utakmicama zaista bila fantastična, svaki igrači bi poželeo da ima takvu podršku i da igra u takvom ambijentu. Zato jedva čekam početak sezone u Evroligi i duel prvog kola u kome ćemo, ubeđen sam, pred prepunim tribinama Arene dočekati Galatasaraj. Ne mogu da dočekam da u takvoj atmosferi istrčim na teren, siguran sam da će to biti neverovatno iskustvo", nestrpljiv je mladi igrač.

Dangubić je zbog problema sa kolenom morao da napusti pripreme reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Španiji, ali očekuje da bude "fit" za okupljanje crveno-belih.

"Ne radi se o povredi nego, kako mi je objasnio profesor Dragan Radovanović, reč je samo o zamoru materijala. Sezona je za mene bila veoma duga. Bio sam učesnik kampa u Trevizu, potom je usledio i odlazak u Ameriku. Sve to je bilo jako naporno, ne samo treninzi već i duga i brojna putovanja. Sa otečenim kolenom sam došao na pripreme reprezentacije i zbog toga nisam bio u trenažnom procesu. Potrebno mi je da malo mirujem i prema najavama lekara za desetak dana bi trebalo da bude sve u redu. Očekujem da ću biti spreman za početak priprema sa Crvenom zvezdom", objasnio je Dangubić.

I prošlog leta nije uspeo da uspeo da uđe na spisak putnika za Evropsko prvenstvo, ali ističe da je boravak u nacionalnom timu veliko iskustvo za njega.

"Imao sam priliku da radim sa vrhunskim stručnjakom kakav je Ivković, da budem na okupu sa našim najboljim igračima. Bilo je to sjajno iskustvo i u značajnoj meri je pozitivno uticalo na mene. Ove godine sam ponovo pozvan, bio sam u planu selektora Đorđevića, ali zbog problema sa kolenom nisam imao priliku da konkurišem za tim", naveo je Dangubić, koji će u Zvezdi nositi broj šest.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC