• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Treba nam eksplozivnost Nedovića

Autor mondo.rs

Selektor Srbije razgovarao sa novinarima uoči turnira u Italiji i Francuskoj, na početku serije provera pred FIBA Svetski kup.

 Đorđević: Treba nam eksplozivnost Nedovića Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević zadovoljan je odnosom igrača prema obavezama tokom tronedeljnog rada u Beogradu i na Kopaoniku, mada su povrede Krstića, kao i u međuvremenu "precrtanih" Kuzmića, Lučića i Dangubića, u značajnoj meri poremetile njegove planove i zamisli.

"Povrede su uvek najveća opasnost. Ne možemo ništa protiv otkaza zbog povreda, ovde zadobijenih ili onih koje igrači vuku od ranije... Moramo do 30. avgusta da sklopimo najbolji mogući tim", rekao je Đorđević.

On je iskoristio priliku da javno pohvali igrače na ponašanju, razumevanju njegovih zahteva i prolivenom znoju na treninzima.

"Predstoji nam još rada na detaljima, gde će nam kontrolne utakmice sigurno pomoći. Sa svim ovim problemima, na turniru u Trstu nam rezultat nije cilj. Igraćemo protiv ekipa koje su već spremne za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kao što su Italija i Bosna i Hercegovina. Proverićemo igrače koji su došli ovde i zaslužili minutažu".

Usledilo je pitanje sa kakvim ambicijama se "orlovi" pripremaju za FIBA Svetski kup?

"Nivo na kom je Srbija nastupala prethodnih godina ne daje nam za pravo da prepotentno kažemo da idemo na medalju, ali moramo da se spremamo kao da idemo na nju, da mukotrpno radimo i verujemo da je to ostvarivo... Najveći protivnik biće nam prva ekipa na takmičenju", ponovio je selektor dobro poznatu izjavu o meču protiv Egipta, na startu Mundobasketa.

Pojedinačno, Đorđević je obrazložio naknadni poziv upućen Rašku Katiću.

"Bio je u planovima svih nas. Ekipa od 12 igrača koja će da predstavlja zemlju, sklapa se po tome ko će dati kakvu karakteristiku. Raško ima svoju veliku ulogu - srce i rad, bez obzira na to da li će biti u 12".

Kapiten Nenad Krstić je povređen, ne može da trenira punom snagom, pa samim tim ni da igra utakmice, ali će krenuti sa ekipom za Trst.

"Čekamo ga do kraja. Ušao je u predviđeni program, a magnetna rezonanca će nam dati program za jačanje butnog mišića leve noge, koji je slabiji. Dva puta je danas radio teretanu, prošao je sa nama taktičke stvari, za njega nema tajni".

Izvor: MN PRESS Od ostalih reprezentativaca, posebnu pažnju medija privukao je Nemanja Nedović, koji je posle Letnje NBA lige stigao na Kopaonik sredinom tog dela priprema.

"Ima još mnogo prostora gde Nedović može da nam pomogne. Samo radom, našim i njegovim, možemo da mu objasnimo pravu ulogu. Očekujem da njegove atletske sposobnosti dođu do izražaja u svakom segmentu, ne samo sa loptom i kada ima otvoren teren. To je moje insistiranje. Jedan je od najeksplozivnijih igraca u Evropi i nama je, kao ekipi, ta eksplozivnost potrebna".

Još jedan NBA igrač među "orlovima" je Miroslav Raduljica.

"Trenira sve bolje i bolje. Na Kopu je odradio dva poslednja treninga najbolje do sada. Neigranje se osetilo na njegovoj fizičkoj pripremi, ali današnjim treningom sam najzadovoljniji. Talentovan je i spreman".

Govoreći o istaknutim individualcima u nacionalnom timu, popularni "Sale Nacionale" rekao je da ih imamo "četiri-pet".

"Na nama je da dovedemo utakmice u situaciju da oni mogu da ih reše individualnim kvalitetom".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC