• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedović: Napredovao sam u NBA, pokazaću to

Autor mondo.rs

Plejmejker Golden Stejta poslednji se priključio pripremama reprezentacije Srbije zbog nastupa na NBA Letnjoj ligi. Spreman je i odlučan da dokaže da je u SAD postao bolji igrač nego što je bio.

 Nedović: Napredovao sam u NBA, pokazaću to Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U poseti MONDU po završetku prethodne NBA sezone, Nemanja Nedović rekao je da je u Voriorsima shvatio značaj rada u teretani, da je šutirao "do iznemoglosti", da je na treninzima proširio vidike i kada je taktika u pitanju...

Stečeno znanje, obogaćeno i nastupom na Letnjoj ligi u Las Vegasu, reprezentativac Srbije imaće priliku da primeni narednih nedelja, na pripremama "orlova" za FIBA Svetski kup. Potom i na samom takmičenju (30. avgust - 14. septembar).

U bazu reprezentacije na Kopaoniku stigao je poslednji, uz povređenog Ognjena Kuzmića.

"Sa razlogom sam kasnio na pripreme. Nastupio sam na Letnjoj ligi i mislim da mi je NBA karijera zavisila od nje. Iz svega toga nosim pozitivne utiske. Zadovoljan sam svojom igrom u Vegasu, zadovoljan je i stručni štab Golden Stejta, kao i novi trener. Nadam se najboljem kad počne sezona", rekao je u sredu uveče novinarima u hali "Pionir".

U razgovoru sa Stivom Kerom precizirana je i Nedovićeva uloga u Voriorsima sledeće sezone.

"Pričali smo i neće mi biti uloga da postižem puno koševa, jer na toj poziciji imamo Stefa (Karija), koji može da svakome stavi 50 poena. Moja uloga biće da ga odmenim, da postavim igru, da kontrolišem napad, da ne gubim lopte i mislim da sam odradio u Vegasu sve što je trener tražio. Zadovoljan je, još ćemo pričati kad odem tamo, ali pričaćemo".

Ipak, uoči puta u Trst, na prvi kontrolni turnir reprezentacije, ne želi da previše priča o NBA ligi.

"Ostavio sam za sobom priče o NBA. Nije bilo baš kao što sam očekivao, ali ne mislim da je sezona bila izgubljena za mene. Teško je kad odeš tamo kao Evropljanin i ruki. Sve je to normalno, mislim da sam iz svega izašao jači i kao osoba i kao igrač. Jako puno sam napredovao i siguran sam da ću to pokazati", podvukao je.

Selektor Aleksandar Đorđević istakao je da je reprezentaciji potrebna njegova eksplozivnost, u svakom segmentu.

"Saradnja sa novim selektorom je super, jer svaka novost u reprezentaciji donosi nove stvari. Tako i promena selektora. Mi njemu pomažemo, pomaže i on nama. Željan je dokazivanja, željan je pobeda i to prenosi i na nas".

Nedović posebno žali zbog činjenice da neće igrati u reprezentaciji sa igračima koji su prinudno završili pripreme zbog povreda (Dangubić, Lučić) ili onima koji ih uopšte nisu ni počeli.

"Šteta je što su otpali na taj način i što je selektoru tako bio olakšan posao. Bilo bi mi jako drago da igram sa njima, jer ni sa Dangubićem, ni sa Lučićem nisam bio duže vremena na parketu. Bez obzira na povrede, imamo jako dobar sastav, iskusan, momci koji su igrali prošle godine u Sloveniji iskusniji su za godinu i bitno je da budemo spremni", podvukao je Nedović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC