• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se zahvalila šestorici, start 10. avgusta

Autor mondo.rs

Jedini predstavnik Srbije u Evroligi 2014/15 počeće pripreme u značajno izmenjenom sastavu.

Kada ekipa Crvene zvezde Telekom, početkom oktobra, istrči na parket da odigra prvu zvaničnu utakmicu nove sezone, u sastavu će imati tačno polovinu novih lica u odnosu na tim koji je poražen od Partizana u borbama za titulu prvaka Srbije.

Crveno-beli su se u petak putem zvaničnog sajta zahvalili Marku Simonoviću, Rašku Katiću, Demarkusu Nelsonu, Ivanu Radenoviću, Tadiji Dragićeviću i Oleksandru Lipoviju na "profesionalnom odnosu, velikom zalaganju i ostvarenim uspesima".

Sa Malog Kalemegdana podsećaju da su prošle sezone "prvi put u istoriji odbranili trofej u nacionalnom Kupu, prvi put zauzeli lidersku poziciju na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja i posle 16 godina ponovo uspeli da se plasiraju u polufinale jednog evropskog takmičenja".

Novu sredinu je od pomenutih igrača pronašao samo Nelson (Panatinaikos), dok su ostalima istekli ugovori i klub je ovim putem zvanično potvrdio da oni sledeće sezone neće nastupati za Zvezdu.

Dženkinsu, Blažiču, Laziću, Mitroviću, Marjanoviću i Rebiću priključiće se pojačanja Nikola Kalinić i Nemanja Dangubić, u prvom timu bi trebalo da se ustali mladi Tejić, a očekuje se dolazak još jednog plejmejkera i centra.

Za dvanaesto mesto u "rosteru" konkurisaće momci koji su se kalili u FMP-u: Gudurić, Kaplanović, Čvorović...

Trener Dejan Radonjić zakazao je prvo okupljanje za 10. avgust, kada će biti obavljena neophodna testiranja i lekarski pregledi. Dan kasnije na programu je prvi trening, dok je za 15. avgust planiran odlazak na Zlatibor, gde će biti sproveden bazični deo priprema.

Zvezda će u predstojećoj sezoni biti jedini srpski klub u Evroligi, a rivali u grupi biće joj Olimpijakos, Valensija, Laboral Kuća, Galatasaraj i Neptunas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC