• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Užasna povreda NBA zvezde u usponu

Pol Džordž doživeo je veliki peh na trening utakmici reprezentacije SAD u Las Vegasu.

Indijana Pejsersi u noći između petka i subote su na neodređeno vreme izgubili Ol star krilo Pola Džordža.

A, reprezentacija SAD definitivno ga neće imati na predstojećem FIBA Svetskom kupu u Španiji, što je za branioce titule novi udarac, posle odustajanja Kevina Lava i povrede Blejka Grifina.

Dvadesetčetvorogodišnji košarkaš doživeo je jezivu povredu donjeg dela desne noge, kada je posle pokušaja da blokira Džejmsa Hardena doskočio na podnožje konstrukcije koša...

Selektor Majk Kžiževski odlučio je da devet i po minuta pre kraja prekine sparing utakmicu kandidata za nastup na šampionatu sveta.

A, da stvar bude još gora, sve se dogodilo pred očima Džordžovih roditelja...

...
Izvor: YouTube


Povreda najboljeg igrača Pejsersa podseća na onu koju je tokom "Martovskog ludila" 2013. pretrpeo tadašnji bek univerziteta Lujvil Kevin Ver. On se zimus vratio na parket, odigrao devet utakmica, pa odlučio da se dodatno posveti rehabilitaciji i očekuje se da tek od jeseni bude 100 odsto u pogonu.

Pol Džordž je kao član treće idealne petorke NBA lige za minulu sezonu bio "siguran" putnik za Španiju, zajedno sa Kevinom Durentom, Hardenom, Entonijem Dejvisom, Džonom Volom, Demarkusom Kazinsom... Ovako će mladi tim Amerikanaca biti značajno oslabljen.

"Ovo je veliki udarac, ne toliko za nas, koliko za samog Pola. Ovo je prvi put da se tokom trening kampa reprezentacije neki igrač ozbiljno povredi, zbog toga smo svi jako potreseni. Sada ne želim da pričam ništa o planovima za dalje. Prvo ćemo da napravimo korak unazad i da što trezvenije sagledamo situaciju", rekao je direktor nacionalnog tima Džeri Kolanđelo i dodao:

"Sada je potpuno nebitno ko će biti u sastavu za Svetski kup i tome slično".

Povezane vesti

Majk Kžiževski zamolio je sve da se pomole za Džordžovo zdravlje i potvrdio da će mnoge redovne aktivnosti u kampu biti pauzirane.

"Bilo šta može da se dogodi bilo gde. Večeras se ova povreda dogodila na košarkaškoj utakmici, ali, ne treba da mislimo kako će se desiti opet i opet i opet. Treba da se na dostojanstven način pozabavimo posledicama i potom krenemo dalje".

Amerikanci će prvi zvaničan prijateljski meč odigrati 16. avgusta u Čikagu protiv Brazila, koji je rival Srbije u grupi. Potom će se sastati sa Dominikanskom Republikom i Portorikom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC