• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Trener se poznaje po odbrani

Autor mondo.rs

Trofejni srpski strateg i ovog leta je uključen u program FIBA Evrope, kao mentor mlađim kolegama.

Svetislav Pešić, trener prvaka Nemačke Bajerna, trenutno se nalazi u Konji, gde se u subotu i nedelju završava Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina.

On je jedan od mentora u edukativnom programu koji za mlade trenere organizuje FIBA Evropa, a koji traje tri leta i na kraju donosi polaznicima vredan sertifikat.

Pomoćni trener U-18 reprezentacije Turske Ocan Havuzlu izjavio je da Pešić svojim karakterom i zanimljivim predavanjima daje nemerljiv doprinos uspešnosti tog programa.

Nekadašnji selektor Jugoslavije na to je rekao da su strast prema poslu i stalno postavljanje pitanja neki od kvaliteta koje ambiciozan trener mora da poseduje.

"Posao trenera nije samo da nauči igrača kako da dribla, dodaje i šutira, nego i da podigne njegovo samopouzdanje. Kao treneri, morate da budete motivisani, morate u sebi da nosite emociju i strast prema košarci, da biste motivaciju preneli na igrače", izjavio je Pešić.

Upitan kako oceniti ko je i koliko dobar trener, osvajač svih najvažnijih trofeja, osim olimpijskog zlata, odgovorio je da je glavni kriterijum igra u odbrani njegovog tima.

"Ako kod jedne ekipe prepoznajete jasan koncept igre u odbrani, onda ćete znati da iza nje stoji dobar trener. Kada god želite da date sud o nekom treneru, pogledajte kako njegov tim igra odbranu i znaćete na kom je on nivou".

Svetislav Pešić u avgustu slavi 65. rođendan i posle Dušana Ivkovića (Efes, 70), biće najstariji evroligaški strateg u predstojećoj sezoni.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Pre par dana od Zeravie sam citao sasvim drugaciju izjavu i da je napad glavna odlika trenera

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC