• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Pešić sastavio listu pojačanja

Pešićeva želja da radi u Zvezdi nije sporna. Predmet razgovora je lista pojačanja, za koju će predsjednik Vučićević reći: može ili ne može.

 MONDO: Pešić sastavio listu pojačanja  Izvor: MONDO

Svetislav Pešić je u utorak uveče, u intervjuu za MONDO , poručio da su šanse da ostane u Crvenoj zvezdi: fifti-fifti.

MONDO, u izvorima iz kluba sa Malog Kalemgdana, nezvanično saznaje šta je glavni uslov za Pešićev ostanak na klupi crveno-bijelih. Njegova želja da radi u Zvezdi i srpskoj košarci nije sporna, niti su prepreka ponude iz inostranstva.

Glavna tema tokom razgovora između Pešića, generalnog menadžera Milana Opačića i predsjednika kluba Slobodana Vučićevića je - u kojem će sastavu igrati Crvena zvezda naredne sezone. Drugim riječima i konkretnije: da li će uprava imati novca da Pešiću dovede željena pojačanja, kako bi klub avanzovao iz, kako Kari kaže, "eksperimenta" u ozbiljan kolektiv, sposoban da osvoji titulu.

Nezvanično, Pešić i Opačić imali su dug sastanak u utorak na kojem je trener Zvezde saopštio "tri, do pet imena" koja bi trebalo potpisati ovog ljeta. Trojica su srpski igrači, a dvojica stranci, od kojih bi jedan trebalo da bude bolji od Andrea Ovensa, a drugi zdraviji od Lorensa Robertsa.

To automatski znači i da Zvezdini Amerikanci iz sezone 2008/09 neće ostati u klubu. Ovens, jer nije pokazao konstantan kvalitet, tačnije imao je previše uspona i padova, a Roberts, jer je skoro pola sezone bio u autu zbog povreda, a drugu polovinu igrao je nedovoljno oporavljen.

Najviše se njegova nespremnost vidjela u finalu plej-ofa protiv Partizana, kada nije mogao da se nosi sa protivnicima.

Zvezda bi možda angažovala i više od dva stranca, ali su problem propisi koji će važiti za narednu sezonu, jer su stranci i igrači koji dolaze iz BiH, Crne Gore, Makedonije, a Zvezda ima takvih u svojim redovima.

Kada je reč o trojici domaćih košarkaša, jedan je svakako Stefan Marković iz Hemofarma. Druga dvojica, pretpostavka je, mogli bi da budu Boban Marjanović, takođe iz Hemofarma, kao i Dragan Labović iz FMP Železnika. Za sada to znaju Pešić i Opačić.

Njihov spisak i plan za narednu sezonu biće predočen, vjerovatno u srijedu uveče, Slobodanu Vučićeviću kada se bude vratio u Beograd. Vučićevićevo "da, ovo je realno i za to ćemo imati novca" značilo bi i da Pešić ostaje u Zvezdi.

Ukoliko Vučićević procijeni da za željena pojačanja nema novca, odnosno da planovi nisu realni u ovom trenutku, to vjerovatno ne bi značilo i da će Pešić momentalno odustati, ali ni šanse više ne bi bile "fifti-fifti".

Prije priče o budžetu za narednu sezonu, samim tim i pojačanjima, u klubu prvo moraju da izmire dugovanja prema igračima koji su prethodne sezone nosili dres, igrali finale Kupa Radivoja Koraća, finale plej-ofa, polufinale NLB lige i Last 16 fazu Evrokupa.

Sve to ispod je očekivanja Zvezdinih navijača, ali ni ovaj tekst ne bi smio da prođe bez podsjećanja na situaciju u kojoj se klub nalazio prošlog ljeta, kada su pod ugovorom bila samo četvorica košarkaša: Tadija Dragićević, Mirko Kovač, Boris Bakić i Elmedin Kikanović.

Pešić ima entuzijazma da radi u Crvenoj zvezdi i to nije sporno. Ipak, iskusni stručnjak želi da stvori tim sa kojim će drugo mjesto biti neuspjeh i da se onda upusti u borbu za trofeje.

(N. Janković, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC