• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Podmlađujemo tim, povećavamo talenat

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde Telekom izjavio je za MONDO da će sledeće sezone voditi "izrazito mladu ekipu", koja bi iz svoje mladosti "trebalo da crpi snagu i energiju". Dangubić u Zvezdi "iz druge".

 Radonjić: Podmlađujemo tim, povećavamo talenat Izvor: MN PRESS

Definitivnim odlaskom šestorice igrača i dolaskom (za sada) dvojice - razjašnjeno je da će nova ekipa Zvezde biti značajno izmenjena od one koja je završila prethodnu sezonu.

Crveno-belu opremu na startu priprema za evroligašku 2014/15 zadužiće Nemanja Dangubić, po dolasku iz reprezentacije i Nikola Kalinić, a već su je razdužili Demarkus Nelson, Raško Katić, Marko Simonović, Ivan Radenović, Tadija Dragićević i Oleksandr Lipovij.

Okupljanje ekipe zakazano je za 10. avgust, a trener Dejan Radonjić odazvao se u subotu na poziv MONDA i prvi put javno govorio o ekipi od dolaska novih igraca.

Na kojoj poziciji će Dangubić igrati u Zvezdi? "Dva " ili "tri "?

"Njegov potencijal je vrlo jasan i mora da se stavi u funkciju tima, bez obzira na to da li će igrati pozicije ’jedan’, ’dva’ ili ’tri’. Njegove kvalitete ćemo iskoristi maksimalno. Radi se o sjajnom, jako vrednom momku, koji će kroz ogroman trud i rad dati ono što se od njega i očekuje ".

 Trener crveno-belih najavio je da će tim biti formiran u "najbržem mogućem roku", zavisno od nekoliko faktora. Pre svih - finansijskih.

"Generalno bi bilo najbolje da je tim napravljen odmah nakon sezone, ali okolnosti su takve kakve su. Pokušaćemo da u najbržem roku uradimo najbolji mogući posao. Čeka se da prvo igrace odaberu i selektiraju NBA timovi, pa posle njih najbogatiji evropski, pa tek onda na red dolazimo mi, koji smo u najjačem evropskom takmičenju", rekao je Radonjić za MONDO.

Nije tajna da je posle rastanka sa Nelsonom i Katićem osnovni cilj crveno-belih dovođenje plejmejkera i centra. Logično se nameće zaključak i da Zvezda, posle raskida sa Amerikancem, traži kreatora igre drugačijih karakteristika.

"Demarkus je neko ko je svojim odnosom, radom i posvećenošću i zaslužio da napravi takav, izuzetno kvalitetan angažman, da potpiše vrlo vredan ugovor u Panatinaikosu i iskreno mu želim sve najbolje. Pokušaćemo da angažujemo igrača koji ima karakteristike nešto drugačije, ali situacija je zaista izuzetno kompleksna, jer osim NBA timova i velike želje igrača da se tamo okušaju, za njih su zainteresovani i klubovi koji su značajno finansijski jači i od nas i koji će iskoristiti to".

Izvor: MN PRESS

Ko će biti kapiten Crvene zvezde Telekom u novoj sezoni?

"Na prvom okupljanju ću otkriti ime novog kapitena".

Za sada je u klub stigao dvojac koji je donedavno zajedno radio na pripremama reprezentacije. Radonjić je otkrio da je Zvezda i zimus bila zainteresovana za dolazak Dangubića.

"I Kalinić i Dangubić su bili naše želje i praktično smo ih pratili tokom cele sezone. Sa Dangubićem smo imali kontakt i u decembru prošle godine, ali tada nismo uspeli da realizujemo njegov dolazak. Sada jesmo i zadovoljni smo što su obojica sa nama".

"Na Zlatiboru i Gudurić, Kaplanović i Čvorović "

"Trenutno pokušavamo da stvorimo najbolje uslove za rad na pripremama, s obzirom na to da će i određeni broj igrača imati reprezentativne obaveze dok smo na Zlatiboru. Da bismo u bazičnom delu radili kako očekujemo, moramo da do 15. avgusta stvorimo i okolnosti za to. Naravno, pod tim mislim i na broj igrača".

Bez obzira na to da sastav crveno-belih još nije formiran, jasno se nazire značajno mlađi tim od onoga koji je prethodnu sezonu završio porazom od Partizana u plej-ofu.

Trenutno je najstariji igrač Radonjićevog tima Boban Marjanović, sa nepunih 26 godina.

"Jasno da nam je opredeljenje da napravimo izrazito mlad tim, koji će iz mladosti, ali i velikog talenta crpeti energiju", objasnio je Radonjić i odmah podvukao:

"Formiranje i uigravanje takvog tima iziskivaće strpljenje. Biće i oscilacija tokom sezone, ali verujem da ćemo sa svojim novim kapacitetima biti kvalitetni na svim frontovima. Verujem i da ćemo biti zadovoljni. Naravno, mnogo toga će zavisiti i od igrača koji će tek biti angažovani".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC