• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROBASKET: Francuska kao NBA tim

Selektor Francuske Vensan Kole saopštio je imena 18 igrača od kojih će izabrati ekipu za dodatne kvalifikacije za predstojeće EP u Poljskoj.

 EVROBASKET: Francuska kao NBA tim Izvor: MONDO

Francuzi će po dvokružnom bod-sistemu igrati sa Italijom i Finskom, a najbolji će steći pravo da u septembru bude učesnik EP.

Već na prvi pogled se mora priznati da "trikolori" imaju fantastičan potencijal. Dovoljno je reći da se na spisku nalaze čak osmorica NBA igrača!

Predvodi ih as San Antonio Sparsa, Toni Parker, a tu su i Mikael Pjetrus (Orlando), Roni Turijaf (Golden Stejt), Žoakim Noa (Čikago), Nikola Batum (Portland), Žoan Petro (Denver), Boris Diao i Aleksis Ažinka (obojica Šarlot).

I to možda neće biti sve, pošto se u slučaju povreda ili otkaza "prvopozivaca" računa na Jakubu Dijavaru iz Majami Hita i Mikaela Želabala, koji nastupa za tim Los Anđelesa u razvojnoj (NBDL) ligi.

Na Koleovom osnovnom spisku nalaze se još desetorica igrača: Traore i Foarest iz novog prvaka Asvela, Floran Pjetrus (Pamesa), Gomi (Unikaha), Kofi (Le Man), Bokolo (Gravlen), De Kolo (Šole), Mamutu Dijara (PAOK), Merman i Kurti (obojica Orlean).

Francuska je i na prethodnim takmičenjima mogla da računa na kvalitetan sastav, ali rezultati su uglavnom bili ispod očekivanja - imaju samo bronzu sa Evrobasketa u Beogradu 2005, na SP u Japanu 2006. bili su šesti, dok na posljednje dve Olimpijade nisu učestvovali.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC