• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Kevin Lav ide u Klivlend

Autor mondo.rs

Jedna od elitnih "četvorki" NBA lige udružiće snage sa Lebronom Džejmsom i Kajrijem Irvingom.

Minesota Timbervulvsi i Klivlend Kavalirsi postigli su dogovor oko "trejda" o kojem se priča još otkako je Lebron Džejms početkom jula saopštio odluku o povratku u rodni Ohajo.

Minesota će "konjanicima" dati Ol star krilnog centra Kevina Lava, u zamenu za prve "pikove" sa poslednja dva drafta - Endrua Viginsa i Entonija Beneta - kao i pravo izbora u prvoj rundi drafta 2015.

Sajt "Yahoo! Sports" objavio je da se Lav obavezao da sledećeg leta potpiše novi, petogodišnji ugovor sa Klivlendom, vredan više od 120 miliona dolara.

Tako će franšiza koja za 44 godine postojanja ima samo jednu titulu prvaka Istočne konferencije (2007), ući u novu sezonu kao jedan od favorita za osvajanje šampionskog prstena.

Njen kostur činiće Džejms, Lav i mladi plejmejker Kajri Irving. Od "starosedelaca" su tu centar Anderson Varežao (jedini sa kojim je Lebron igrao pre odlaska u Majami 2010), bek Dion Vejters, krilni centar Tristan Tompson...

Džejms je iz Majamija "doveo" šutere Majka Milera i Džejmsa Džonsa, dok Rej Alen još razmatra da li da im se pridruži, ili da završi karijeru.

"Trejd" Minesote i Klivlenda postaće zvaničan 23. ili 24. avgusta, kada prođe mesec dana otkako je Vigins potpisao svoj debitantski ugovor.

Kevin Lav, koji u septembru puni 26 godina, za šest sezona u dresu Timbervulvsa je beležio 19,2 poena, 12,2 skokova, 0,5 blokada i 0,7 ukradenih lopti po utakmici, uz 36 odsto ubačenih šuteva za tri poena.

Trostruki je učesnik Ol star utakmice, dva puta je biran u drugu idealnu petorku lige, a sa reprezentacijom SAD je osvojio titule na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine.

Najveće zvezde Minesote po njegovom odlasku ostaće Nikola Peković i Riki Rubio, mada će navijači očekivati da to vrlo brzo postane Vigins. Videćemo da li mladi Kanađanin ima kvalitet za to...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC