• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Pavlović trejdovan u Finiks za Šeka

Saša Pavlović završio je očas posla u Finiksu, pod ruku sa Benom Valasom, a u suprotnom smjeru otišao je legendarni, ali i istrošeni, Šakil O'Nil.

 NBA: Pavlović trejdovan u Finiks za Šeka Izvor: MONDO

Dakle, sezona trejdova u NBA ligi počela je spektakularno, a crnogorski košarkaš koji se odlučio da igra za Srbiju (iako nikada zaista nije zaigrao) bio je dio trejda koji bi trebalo da ubrza Finiks, a Klivlendu u što skorijem roku (čitaj: sljedeće sezone) donese titulu.

Lebron Džejms to ove godine nije uspio sam, pa je uprava Kavsa pomislila da bi mogla da iskoristi šablon: neuhvatljiv bek, gorostasni centar, sa kojim su Lejkersi tri puta, a Majami jednom, osvajali titule. U sva četiri slučaja, O'Nil je bio akter šampionskih pohoda, tri puta sa Kobijem Brajantom (2000, 2001, 2002) i jednom sa Dvejnom Vejdom (2006).

Sada bi isto trebalo da ponovi sa Kingom Džejmsom.

Dio "dila" je i 46. pik na draftu u subotu, kojeg se odrekao Klivlend u korist Finiksa, a na račun Sansa legao je i "keš". Previše za jednog teškog 37-godišnjaka?

Možda i ne, jer se generalnom menadžeru Klivlenda Deniju Feriju žuri da skupi dovoljno snage oko Džejmsa kako bi superstar osvojio titulu prije 2010. godine, kada postaje slobodan agent. Računaju u Klivlendu da bi King mogao da nastavi karijeru u toj franšizi isključivo ako do tada, odnosno sljedeće sezone, osvoji titulu.

Ovog puta, nasamarili su ga košarkaši Orlando Medžika, koji su otkazali priželjkivano finale Lejkers vs Kavalirs, odnosno Kobi protiv Lebrona.

Analitičari u SAD dodaju da je Šek doveden upravo da bi se Klivlend sljedeće sezone suprotstavio Orlandovom centru Dvajtu Hauardu.

Finiks, poslije sezone u kojoj kombinacija Stiv Neš, Amare Studemajer, Šakil O'Nil, nije uspjela ni da se plasira u plej-of želi samo oslobađanje budžeta, a naredne sezone O'Nil ima zagarantovanu zaradu od 21 miliona dolara. To će morati da isplati Klivlend, dok Finiks ima obavezu od 14 miliona dolara prema Valasu i milion i po prema Pavloviću.

Takođe, generalni menadžer Finiksa, Stiv Ker, računa na to da bi Big Ben Valas (i sam veteran, 35) mogao da pristane da mu posljednja godina ugovora bude isplaćena i da on ode u penziju.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC