• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Durantula" šokirao Amere - neće u Španiju!

Autor mondo.rs

Najbolji igrač ovogodišnje reprezentacije SAD otkazao selektoru Majku Kžiževskom samo tri nedelje pre početka FIBA Svetskog kupa.

Branioci titule iz Turske 2010. pretrpeli su dva ozbiljna udarca u razmaku od samo šest dana.

Pol Džordž doživeo je jezivu povredu noge, a Kevin Durent shvatio da je "fizički i mentalno iscrpljen" i da ne može da odgovori predviđenoj ulozi, pa je odlučio da istupi iz ekipe i odmori se za predstojeću NBA sezonu.

Krilni igrač Oklahome obavestio je o svojoj odluci selektora Majka Kžiževskog, koji nije ni sanjao da će tako brzo izgubiti planirane startere na pozicijama "tri" i "četiri".

Odustajanje Durenta je veći problem od Džordžove povrede, jer je on u niskoj petorci trebalo da igra krilnog centra, što je u aktuelnom sastavu najdeficitarnija pozicija. Sada je gotovo sigurno da će u Španiji igrati Kenet Farid iz Denvera, koji je vrhunski atleta, ali i nikakva šuterska pretnja.

Kžiževski će posle kraćeg odmora okupiti ekipu 14. avgusta u Čikagu, prva pripremna utakmica na programu je dva dana kasnije.

Učesnike FIBA Svetskog kupa treba tražiti među sledećih 15 igrača: Derik Rouz, Stiven Kari, Demijen Lilard, Kajri Irving (1), Džejms Harden, Demar Derouzan, Klej Tompson, Kajl Korver, Gordon Hejvord, Čendler Parsons (2/3), Kenet Farid, Demarkus Kazins, Mejson Plamli, Andre Dramond, Entoni Dejvis (4/5).

Ranije su otkazali Blejk Grifin, Kevin Lav, Lamarkus Oldridž i Kavaj Lenard.

Amerikanci će na šampionatu sveta igrati u laganoj C grupi, sa Turskom, Ukrajinom, Finskom, Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom.

Na putu do finala, usled skandaloznog sistema takmičenja, moći će da se sastanu samo još sa ekipama iz D grupe - Litvanijom, Slovenijom, Australijom, Angolom, Meksikom i Južnom Korejom.

U drugom delu "kostura" su Španija, Francuska, Srbija, Brazil, Iran, Egipat (grupa A), Hrvatska, Argentina, Grčka, Portoriko, Senegal i Filipini (grupa B).

Dakle, SAD više nije izraziti favorit za titulu, ali ispadanje pre finala bi i dalje predstavljalo senzaciju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC