• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nespretan početak "orlova" u Francuskoj

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije izgubila je prvi meč na kontrolnom turniru u Pou, od Grčke 64:66. Porazu kumovala zbunjena reakcija Vladimira Micova u završnici.

 Nespretan početak "orlova" u Francuskoj Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

"Pa, što faul?!", pitao je selektor Aleksandar Đorđević Vladimira Micova u momentu kada je jedan od najiskusnijih "orlova" napravio nepotreban faul, četiri sekunde pre kraja utakmice.

Ispostavilo se - tim faulom je doneo Grcima pobedu u prvom meču pripremnog turnira u francuskom gradu Pou.

SRBIJA - GRČKA 64:66 (9:11, 20:18, 20:18, 15:19)

Kostas Vasilijadis iskoristio je sa druge strane dva penala i postavio konačan rezultat. Nemanja Bjelica nije uspeo da u poslednjem napadu "izmisli" trojku sa više od devet metara.

Moguće je da bi ishod bio drugačiji, a sigurno da bi meč bio duži, da Micov nije posle polaganja Stefana Markovića napravio nepotreban faul, verovatno misleći da četiri sekunde pre kraja naš tim još nije izašao iz bonusa. Nažalost, jeste.

Selektor Đorđević kiselo se nasmejao, a Vasilijadis bio precizan. 

Srbija je nespretnim porazom počela učešće na turniru. Naredni meč "orlovi" će odigrati u subotu od 16.30 (protiv Hrvatske), a u nedelju će odmeriti snagu i formu protiv domaćina, od 20.30 časova.

U petak popodne, dres sa grbom Srbije ponovo je obukao i Vasilije Micić, posle nekoliko dana mirovanja zbog problema sa tečnošću u kolenu. Nikola Kalinić nije igrao, a Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i kapiten Nenad Krstić su u Beogradu, na terapijama.

Đorđević je podelio minutažu svim igračima, a najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović, sa 11 poena. Dvocifren učinak imao je i Vladimir Štimac (10).

Grci su bolje počeli i za manje od sedam minuta igre poveli 11:2, košem svog najefikasnijeg igrača, Janisa Burusisa (19 poena). "Orlovi" su odgovorili serijom 7:0, ali su Heleni sredinom druge deonice ponovo bili u prednosti od devet poena (23:14).

Međutim, košem Vasilija Micića u poslednjem napadu pred odlazak na odmor, Srbija je izjednačila je nagovestila izjednačeno drugo poluvreme, koje se i dogodilo. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Bogdanović je serijom od pet poena omogućio Štimcu da pred poslednjih deset minuta ispiše na semaforu rezultat 49:47.

Neizvesna četvrta četvrtina završena je opisanim faulom Micova na protivničkoj polovini, u trenutku u kojem je naša reprezentacija imala "u džepu" bar produžetak, a Grci haotično krenuli u još jedan napad. Poraz koji nema nikakav takmičarski značaj biće dobra opomena "orlovima" i poziv na koncentraciju tokom celog meča.

Đorđević je pružio priliku svim igračima čija su imena bila u protokolu, a najmanje vremena na parketu proveo je Luka Mitrović (osam minuta).

SRBIJA: Bogdanović 11 (3/6 za tri), Bjelica 9 (7 sk), Marković 4 (8 sk), Štimac 10, Birčević 7 (5 sk), Micov, Micić 2, Raduljica 7, Katić 3, Simonović 7, Mitrović 4, Jović.

GRČKA: Burusis 19, Zisis 9, Vasilejadis 11, Papanikolau 9, Kajmakoglu 7, Bogris, Slukas 2, Janković 5, Vujukas, Mancaris 2, Atinau 2, Antetokunpo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC