• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Strpljenja, bićemo pravi

Autor mondo.rs

Selektor "orlova" žali zbog greške svog tima u završnici utakmice protiv Grčke, ali se i raduje predstojećim utakmicama protiv Hrvatske i Francuske. Nije zabrinut zato što njegova ekipa još nije u "top" formi.

 Đorđević: Strpljenja, bićemo pravi Izvor: Herve Bellengre/MN Press

Izvor: Herve Bellengre/MN Press

Padom koncentracije Vladimira Micova u završnici kontrolne utakmice protiv Grčke, reprezentacija Srbije doživela je poraz na početku turnira u Francuskoj.

I taj meč i ceo turnir nemaju nikakav rezultatski značaj, pa stoga ni poraz nije teško pao našim reprezentativcima. Niti bi trebalo da im teško padne.

Za njima je naporan rad na pripremama, pred njima je još dosta provera za ono glavno - FIBA Svetski kup, kada će biti važan skor na semaforu.

Selektor Aleksandar Đorđević rekao je posle poraza od Grčke da je njegov tim odigrao čvrstu utakmicu, kao i sve dosadašnje.

"Šteta što je propust možda našeg i najiskusnijeg igrača u samom finišu rešio utakmicu. Imali smo priliku da odmerimo snage sa veoma dobrim grčkim timom i da igramo protiv njihovog odličnog centra Burusisa, koji nam je stvarao najviše problema i za koga u pojedinim situacijama nismo imali najbolja rešenja", ocenio je trener.

Za duel sa Grcima, Đorđević nije "skinuo" Nikolu Kalinića, koji je utakmicu odgledao obučen u majicu i bermude. Selektor je šansu pružio svim igračima, a najviše vremena na parketu proveo je Marko Simonović (22 minuta), koji je za to vreme ubacio sedam poena. Najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 11 poena.

"Na ovom meču nije igrao Kalinić, ali se moglo videti koliko nam nedostaju naši povređeni igrači, pre svih Teodosić, Krstić i Nedović. Uvek želim da na stvari gledam sa pozitivne strane, pa tako i na ovaj poraz. Priliku su dobili igrači koji su imali manju minutažu na turniru u Trstu, a isprobali smo i neke taktičke zamisli".

Pred "orlovima" su još dve provere u Francuskoj. U subotu će igrati protiv Hrvatske, a u nedelju protiv domaćina.

"Iako smo daleko od top forme, radujem se novim proverama sa jakim protivnicima: Hrvatskom, koja je bila četvrta u Evropi i kontinetalnim šampionom Francuskom. Puno smo u prethodnom periodu radili na atletskoj spremi, a bićemo pravi kad na red dođu rad na finesama i najsitnijim detaljima" , istakao je Đorđević, koji je vodio svoj tim u petak uveče pod visokom temperaturom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC