• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludo! Triler pobeda Srbije nad Hrvatskom!

Autor mondo.rs

Trojkom Bogdana Bogdanovića, reprezentacija Srbije pobedila selekciju Hrvatske na turniru u Francuskoj. Posle dodatnih pet minuta, 84:83! Produžetak izborio Marko Simonović, takođe pogotkom za tri!

 Ludo! Triler pobeda Srbije nad Hrvatskom!  Izvor: MN PRESS

Otprilike sa istog mesta sa kojeg je selektor Aleksandar Đorđević svojevremeno ubacio trojku za pobedu protiv Hrvatske, njegovi izabranici pogađali su i u subotu popodne. Protiv istog rivala!

Marko Simonović pogodio je trojku u pretposlednjem napadu četvrte četvrtine, pod uglom od 45 stepeni, sa desne strane, za produžetak... Potom je, na isteku dodatnih pet minuta, sa iste pozicije pogodio i Bogdan Bogdanović.

Epilog...

SRBIJA - HRVATSKA 84:83 (16:9, 18:20, 18:22, 21:22, 11:10)

Na čelu sa Markom Simonovićem (24 poena, 5/6 za tri), Nemanjom Bjelicom (15) i Miroslavom Raduljicom (13, 5 sk), trojkom Bogdana Bogdanovića (8, 2/4 za tri), "orlovi" su ostvarili prvi trijumf na pripremnom turniru u Francuskoj.

Po navici protiv Hrvata - u triler završnici!

Iako je naša reprezentacija bila u prednosti u većem delu utakmice (najviše devet poena), Hrvati su u završnici sa tri vezane trojke Damjana Rudeža stigli do maksimalnog vođstva 68:60.

Međutim, tada je selektor Đorđević na teren vratio Simonovića i počela je serija "orlova" 10:0, zaokružena pogotkom bivšeg kapitena najboljeg strelca našeg tima, uz faul...

Ipak, Oliver Lafajet potom je ubacio pet "vezanih" poena za Hrvatsku i doneo joj u poslednjem minutu poslednje četvrtine vođstvo 73:70, koje je poništio Simonović trojkom o tablu u poslednjem napadu Srbije!

Do kraja su ostale tri sekunde, a Nemanja Bjelica je snažnom blokadom odveo utakmicu u produžetak.

I u dodatnom periodu Hrvati su bili u prednosti uoči završnice.

Bojan Bogdanović ubacio je trojku za "plus četiri" (82:78), na koju je Simonović odgovorio trojkom, 58 sekundi pre kraja (81:82).

Krunoslav Simon potom je ubacio jedno slobodno bacanje, posle koje je Bogdan Bogdanović preuzeo odgornost i šest sekundi pre kraja doneo Srbiji pobedu!

Ubacio je trojku sa istog mesta sa kojeg je pogodio i Simonović. Sa istog mesta odakle je i Đorđević svojevremeno presudio Hrvatima, u mnogo važnijoj utakmici!

Naredni test naša reprezentacija imaće u nedelju, poslednjeg dana turnira, protiv domaćina - Francuske, od 20.30 časova. U subotu nije nastupio Vladimir Micov, koji je presedeo utakmicu kraj terena, u društvu povređenog Miloša Teodosića. Kapiten Nenad Krstić i Nemanja Nedović oporavljaju se u Beogradu.

U iscrpljujućem duelu sa Hrvatskom, najviše vremena na parketu među srpskim igračima proveli su Bogdan Bogdanović (33), Stefan Marković (27) i Nemanja Bjelica (26).

SRBIJA: Bogdanović 8 (2/4 za tri), Bjelica 15, Marković 3, Raduljica 13 (5 sk), Mitrović 4, Micić 4 (1/2 za tri), Kalinić 2, Katić, Štimac 1, Simonović 24 (5/6 za tri), Birčević 5, Jović 5.

HRVATSKA: Andrić 7, Bogdanović (5-8 za tri) 19, Šarić 2, Rudež (3-5 za tri) 11, Lafajet 10, Stipčević, Simon 11, Markota 5, Žorić 13, Bilan, Hezonja 5, Babić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC