• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Devojke, srećno!

Najbolje košarkašice Srbije okupile su se u Beogradu, na početku priprema za Mundobasket, na kojem nas nije bilo od 2002. godine.

 Devojke, srećno! Izvor: MN PRESS

Na prošlogodišnjem Eurobasketu obradovale su naciju plasmanom u polufinale. Zahvaljujući tom uspehu, u nedelju su počele pripreme za nastup na Svetskom prvenstvu u Turskoj (27. septembar - 5. oktobar).

Izabranice Marine Maljković okupile su se u jutarnjim časovima ispred Hale sportova na Novom Beogradu i otputovale na Zlatibor, gde će u narednih sedam dana sprovesti prvi deo priprema.

Pred njima je veliki izazov - nastup na globalnom takmičenju, na kojem najbolje srpske košarkašice nisu igrale od 2002. godine.

Maljkovićeva je prozvala 20 odabranih, a Jelena Milovanović pridružiće se ekipi po završetku obaveza u svom timu, Vašington Mistiksu.

"Postala je tradicija da se okupljamo ispred Hale sportova. Idemo na Zlatibor, gde nam je jako važno da ne izgubimo nijedan dan, nijiedan trening, jer počinjemo da se pripremamo malo kasnije nego ostale reprezentacije. Specifičnost ovih priprema je u tome da je većina devojaka završila sezonu još pre nekoliko meseci i moramo ih pažljivo uvoditi u trenažni proces", izjavila je selektorka.

Ona je istakla činjenicu da je sam nastup male zemlje kao što je Srbija na planetarnom šampionatu veliki uspeh.

"Zato u Turskoj nema ciljeva. Igraćemo protiv jakih rivala, koji dolaze iz najmnogoljudnijih zemalja", objasnila je Maljkovićeva.

Naše devojke takmičiće se u Turskoj u vraški teškoj grupi, protiv Kine, SAD i Angole. Pred odlazak na Svetsko prvenstvo radiće i u Rumi (od 18. do 24. avgusta), a zatim će odigrati i sedam kontrolnih turnira i utakmica.

Izvor: MN PRESS Kapitenka Milica Dabović (na slici dole) srećna je što je ponovo zadužila opremu reprezentacije.

"Uželela sam se košarke i srećna sam što sam ponovo sa reprezentativnim drugaricama. Radujem se početku priprema za SP, gde ćemo igrati na najvišem mogućem nivou, sa najboljim ekipama. Nalazimo se u grupi smrti, ali imamo pravo na snove i veru da se čuda ponekad i dešavaju", podvukla je.

Dabovićeva je istakla i da bi ovogodišnje takmičenje trebalo da posluži reprezentaciji kao odskočna daska za prvenstvo Starog kontinenta sledeće godine, koje je ujedno i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Riju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC