• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mlađan šokirao Ruse!

Košarkaš Radničkog sa 24 poena (pet trojki) najefikasniji u trijumfu Švajcarske nad Rusijom, u prvom kolu kvalifikacija za EP 2015.

Ruska košarka dobila je u nedelju novi "šamar" na međunarodnoj sceni!

Nakon što su na Eurobasketu u Sloveniji prošle godine podelili poslednje mesto u konkurenciji 24 ekipe, Rusi su na startu kvalifikacija za naredni šampionat Evrope poraženi od Švajcarske u Friburgu - 79:77.

Mogao je to da bude i debakl evropskih prvaka 2007. i "bronzanih" sa Olimpijskih igara u Londonu 2012, pošto su Švajcarci nakon tri četvrtine imali neverovatnih 66:47, ubacivši za to vreme 10 od 17 šuteva za tri poena.

Antonov i Kurbanov poveli su "baćuške" u pokušaj preokreta, dva minuta pre kraja Sokolov je izjednačio na 68:68, a Ponkrašov trojkom 16 sekundi pre kraja smanjio na 72:71, pošto se domaćin ponovo "odlepio".

Od tog trenutka se ušlo u penal-završnicu, u kojoj su i jedni i drugi realizovali svih šest slobodnih bacanja. Četiri sekunde pre kraja, Bruner je dao prvo i promašio drugo bacanje, ali nije bilo više vremena i Švajcarci su mogli da počnu sa slavljem!

Dušan Mlađan, jedan od retkih igrača kragujevačkog Radničkog koji ovog leta (još) nisu pronašli novi klub, predvodio ih je sa 24 poena, uz šut za trojku 5/9.

Greg Bruner je ubacio 15, a novi centar Hjuston Rokitsa Klint Kapela 11, uz sedam skokova. Na drugoj strani su najefikasniji bili Nikita Kurbanov sa 13 i Semjon Antonov sa 12 poena, dok je Timofej Mozgov (9p, 7sk) na parketu proveo svega 18 minuta.

Na Eurobasket 2015. plasiraće se pobednici sedam kvalifikacionih grupa i šest najboljih drugoplasiranih.

Grupa G pored Švajcarske i Rusije ima samo još jednog učesnika - Italiju. Dakle, vrlo je malo prostora za kikseve, a Rusi su odmah napravili jedan...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC