• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Miličić u Njujorku!

Darko Miličić bio je drugi "pik" na draftu 2003. godine, iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, Dvejna Vejda i Krisa Boša.

 NBA: Miličić u Njujorku! Izvor: MONDO

Šest godina kasnije, u noći drafta, saznao je da će postati stanovnik Njujorka!

Memfis Grizlis u petak rano ujutru su poslali srpskog centra u "veliku jabuku", a zauzvrat dobili beka šutera Kventina Ričardsona i novac.

Obojici ističu ugovori ljeta 2010 - Miličić će u poslednjoj sezoni trogodišnjeg ugovora zaraditi 7,5 miliona dolara, dok je Ričardsonova plata 8,8 miliona.

Memfis se odlučio za trampu, pošto je sa druge pozicije drafta uzeo centra Hašima Tabita. Sa Špancem Markom Gasolom, Irancem Hadadijem i Krisom Mimom, ta pozicija je postala više nego popunjena, pa su se "grizliji" odrekli Miličića.

Nekadašnji centar Hemofarma u sedmoj NBA sezoni će nastupati za svoj četvrti tim, poslije Detroita, Orlanda i Memfisa. Gdje god je igrao, pratile su ga priče da nema strast prema košarci, a on je odgovarao da je nezadovoljan ulogom koju su mu treneri namijenili.

Prošle sezone javno se žalio da postiže poene samo iz "otpadaka", pričao da ne želi da bude igrač limitiran na skokove i blokade i najavljivao povratak u Evropu. A, upravo blokiranje šuteva se za prethodnih šest godina pokazalo kao Miličićev najveći kvalitet.

Prema riječima generalnog menadžera Njujorka, Donija Volša, u novom timu će Miličić dobiti šansu da radi i neke druge stvari. Uostalom, trener Niksa Majk D'Antoni je poznat po svojoj napadačkoj filozofiji.

"Kada gradite tim, od neprocjenjive je vrijednosti imati tehničko-taktički potkovanog visokog igrača, kakav je Darko. On će igrom na visokom postu biti sjajna dopuna Ediju Kariju i njegovoj igri pod samim košem. Ubijeđen sam da će Darku prijati D'Antonijev sistem", istakao je Volš.

Miličić je prethodne sezone u Memfisu bilježio 5,5 poena, 4,3 skoka i 0,8 blokada za svega 17 minuta, koliko je u prosjeku provodio na parketu.

U karijeri ima učinak od 5,5 poena, 4,0 skokova, 1,2 blokade i 0,7 asistencija za 17,2 minuta.

Nedavno se oženio, a selektoru Srbije Dušanu Ivkoviću objasnio da na Evrobasketu u Poljskoj ne bi bio spreman da pruži ono što se od njega očekuje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC