• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gagić i Milutinov: I Evrokup je izazov

Autor mondo.rs

"Znamo koliko breme nosimo na leđima. Od Partizana se uvek očekuje najviše"...

Odlaskom Žofrija Lovernja i Dejana Muslija, impresivna Partizanova unutrašnja linija spala je prvenstveno na Đorđa Gagića i Nikolu Milutinova.

Tu je i perspektivni Đoko Šalić, Nemanja Bezbradica tražiće šansu za bitniju ulogu nego prošle sezone, a trebalo bi da stigne i pojačanje na poziciji "četiri", verovatno iz SAD.

U svakom slučaju, Duško Vujošević imaće na koga da se osloni u igri pod košem i nije isključeno da se težište igre u napadu vrati sa bekova na centre, što je u Partizanu bila dugogodišnja tradicija.

"Znamo koliko breme nosimo na leđima. Od Partizana se uvek očekuje najviše", rekao je za MONDO Đorđe Gagić na prvom treningu crno-belih.

"Prošle sezone smo izgubili Evroligu košem sa pola terena. Sada ćemo igrati Evrokup, u kome kao dugogodišnji evroligaš imamo obavezu da opravdamo renome kluba. Trudićemo se da budemo što bolji i u Jadranskoj i u našoj ligi, a najveća želja je da vratimo Partizan u Evroligu".

Gagić je priznao da će biti teško nadoknaditi učinak Bogdanovića, Lovernja, pa i Bertansa i Vestermana, mada su oni veći deo minule sezone proveli van tima.

"Otišlo je nekoliko vodećih igrača, ali ima nas još... Počinjemo da pravimo onu istu hemiju i pobednički duh, kao stvari koje su nas uvek krasile. Videćemo dokle ćemo stići... Drago mi je što vidim dosta mladih igrača, momaka koji su došli da probaju da ostanu u Partizanu. Svaki trening sa Duletom biće im dragocen", istakao je Gagić.

Iza njega je impresivan finiš sezone i finale plej-ofa protiv Crvene zvezde Telekom, kada ga je Vujošević više koristio kao klasičnog centra i time napravio pun pogodak.

"Prošle sezone sam došao na pripreme direktno iz reprezentacije i nije mi bilo lako da se prebacim sa jednog na drugi kolosek. Otuda i neke slabije partije. Sada sam svežiji, odmorniji, dobio sam i sina, Jovana, što mi daje motiv više da budem najbolji što mogu".

Nikola Milutinov prošao je dvogodišnji period adaptacije na veliki klub, tokom koga je bio ometen raznim pehovima, pre svega problemom "skakačkog kolena". Sada je konačno došao na pripreme spreman da krene sa maksimalnim radom.

"Fizički sam dobro. Kraj sezone sam dočekao sa bolom u kolenu, pa sam u dogovoru sa trenerom propustio Evropsko prvenstvo do 20 godina. Malo sam odmarao, pa malo trenirao i mislim da je sada sve u redu", za MONDO je rekao Milutinov, vidno mišićaviji nego proletos.

Centar koji će pred Novu godinu proslaviti 20. rođendan, nada se pobedama i trofejima.

"Očekujem da osvajamo trofeje, kao što priliči Partizanu. Nadam se da će tako biti i ove sezone".

"Evrokup je slabije takmičenje od Evrolige, ali trudićemo se da i tamo guramo što dalje budemo mogli. Nema razloga da mu ne pristupimo sa velikim ambicijama", optimista je Nikola Milutinov, možda sledeća "zlatna koka" kluba iz Humske 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC