• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost vraća Dašića košarci

Autor mondo.rs

Trener "đetića" Igor Jovović nada se da će kontroverzni krilni centar biti veliko pojačanje u predstojećoj sezoni.

 Budućnost vraća Dašića košarci Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ekipa Budućnosti počela je pripreme za novu sezonu, praktično bez polovine prvotimaca.

Treneru Igoru Jovoviću javili su se Aleksandar Ćapin, Čedomir Vitkovac, Vladimir Dašić, Bojan Subotić i Robert Rikić (ex-Široki), kojima će u početku pomagati nekolicina najboljih juniora i kadeta podgoričkog kluba.

Uskoro će se priključiti Darko Planinić (ex-Cibona) i dvojica Amerikanaca, bek šuter Džej Ar Rejnolds i krilo Vil Šihi, dok se reprezentativci Crne Gore očekuju tek 4. septembra. To su Aleksa Popović, Nikola Ivanović i Suad Šehović.

S obzirom na to kakve je igrače okupila, Budućnost bi naredne sezone mogla do plasmana u Evroligu, ali istovremeno nema garancija ni da će se plasirati na Fajnal for ABA lige.

Uvek je upitno kako će se pokazati Amerikanci, Planinić i Rikić takođe treba da se adaptiraju na novu sredinu, Ćapinov status nije razrešen...

Međutim, najveća enigma je rođeni Podgoričanin, Vladimir Dašić!

O jednom od najtalentovanijih krilnih centara na prostoru bivše Jugoslavije, poslednjih godina mnogo više saznajemo iz estradnih, nego iz sportskih medija, ili gledajući ga kako igra.

Mnogi su tako zaboravili da je Dašić 2009, kada je imao 21 godinu, iz Budućnosti prešao u Real Madrid!

Prošle sezone bio je u Dubaiju, pre toga kratko u Metalcu iz Valjeva, u Bešiktašu je malo igrao... Sada se vratio u matični klub, sa kojim se dogovorio da (pokuša da) okrene novi list.

"Dašić je sve najbolje stvari u karijeri napravio u ekipi Budućnosti. U prethodne dve sezone, prosto rečeno, nije imao ozbiljne košarkaške aktivnosti", rekao je o njemu trener Jovović.

"Stručni štab i svi u klubu smo odlučili da mu pružimo košarkaško utočište i da ga uzajamnom posvećenošću vratimo na košarkaško tlo. Ako Dašić dostigne dobru formu, biće značajno pojačanje za nas, a tu dosta zavisi od njega. Nadam se da ćemo napraviti dobru saradnju i da ćemo kako ide sezona biti sve bolji", prenose "Vijesti".

Strateg Budućnosti na početku priprema nije želeo da se izjašnjava oko ambicija u ABA ligi, objasnivši da se to radi tek kada svi rivali popune svoje sastave.

"Svaka ekipa koja nije formirana, sa dva-tri kvalitetna pojačanja, koja se mogu završiti u roku od nedelju dana, potpuno menja strukturu i ambicije. Verujem, ipak, da ćemo se boriti za sam vrh, kao i prethodnih sezona".

Podgoričani će pored regionalnog takmičenja igrati i Evrokup.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC