• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučićević: Pomozite da ostvarimo Pešićev plan

MONDO saznaje da su Vučićević, Opačić i Pešić sada bliži dogovoru nego što su bili prije sastanka u srijedu, ali da ima još mnogo posla...

 Vučićević: Pomozite da ostvarimo Pešićev plan Izvor: MONDO

Predsjednik KK Crvena zvezda Slobodan Vučićević, generalni menadžer Milan Opačić i trener Svetislav Pešić razišli su se na kratko, poslije sastanka u srijedu kasno uveče, koji je u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu trajao do posle ponoći.

Ipak, iz izvora bliskih Zvezdi, MONDO saznaje da su Vučićević, Opačić i Pešić sada bliži dogovoru nego što su bili prije sastanka, a Kari je uoči odlaska na poslednji od sastanaka u nizu rekao da su šanse da ostane "fifti-fifti".

Prvi čovjek Zvezde, Vučićević, u petak se oglasio izjavom u kojoj može da se prepozna umjereni optimizam, a istog dana Svetislav Pešić otišao je na kraći odmor (oko sedam dana) na Jadran, uz pozdrav: "Javite mi što pre šta ste se dogovorili".

Pešić i Opačić su Vučićeviću predstavili plan za narednu sezonu, koji nije nimalo jeftin i koji je zasnovan na dva principa: da budžet bude obezbijeđen odmah, odnosno primanja redovna, svakog 1. i 15. u mesecu i da Zvezda ima tim sa kojim može da osvoji titulu.

Tako nešto u domaćoj košarci nije ostvareno godinama unazad, možda i decenijama... Ali, Vučićević nije odmah rekao da ne može!

"Dobro znam da bilo kakva, pa čak i ona dešavanja koja realno nisu preterano važna a u vezi su sa Crvenom zvezdom, izazivaju pažnju i reakciju zvezdaške javnosti. Dosta prašine diglo se prethodnih dana oko toga da li u klubu ostaje Svetislav Pešić i kakvi su planovi za narednu sezonu. Kao što je i sam trofejni trener rekao mi ne pregovaramo već razgovaramo", izjavio je Vučićević.

"Analizirali smo prethodnu sezonu i složili se koliko je bilo teško izgurati je do kraja. Takođe, znam da su želje navijača da u narednoj sezoni napravimo korak dalje i jedan od trofeja vratimo na Mali Kalemegdan. Za sve to, osim mnogo rada i znoja na parketu, neophodna je i finansijska stabilnost u klubu. U ovom trenutku to je prioritet".

On je dodao i da će Pešićev i Opačićev plan morati da prođe kroz Upravni odbor, ali je odmah prepoznao potrebu da se u njegovo ostvarivanje što prije priključe novi sponzori i svi kojima je Zvezda u srcu.

"Trener Svetislav Pešić i generalni menadžer Milan Opačić prezentovali su mi plan za narednu sezonu. Taj projekat proći će Upravni odbor koji će dati posljednju riječ. Obaviću i niz konsultacija i sa predsjednikom Skupštine, gospodinom Drakulićem, kao i sa onima kojima je crveno-bijela boja u srcu i koji mogu da pomognu", najavio je Vučićević nove razgovore dok je Pešić na odmoru.

"Siguran sam da ima Zvezdaša koji znaju da prepoznaju situaciju i koji su spremni da budu uz Crvenu zvezdu ne samo riječima već i djelima. Uvjeravam sve naše pristalice da smo na pravom putu da i Pionir bude neosvojiva tvrđava kao što je to Marakana", izjavio je predsjednik Crvene zvezde Slobodan Vučićević.

Do daljnjeg ostaće tajna koja imena stoje u Pešićevom i Opačićevom planu. Za jedno se zna (Stefan Marković iz Hemofarma), a za neka sluti: Nemanja Aleksandrov, Ognjen Aškrabić, Predrag Samardžiski, Vladimir Golubović...

Dolazak Miloša Teodosića na pozajmicu ili Vuleta Avdalovića u ovom trenutku nije realan, a ni neophodan, ukoliko Zvezda u timu bude imala Marka Marinovića i Stefana Markovića.

Sastanak UO Zvezde, uz izjašnjavanje o planu za narednu sezonu, mogao bi da bude održan prije Pešićevog povratka sa odmora.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC