• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA DRAFT: Riki Rubiju mama ne da u Minesotu?

Španskog vunderkinda izabrala je, tek kao petog pika, Minesota sa sjevera SAD, što je šokiralo njegovu majku. Epilog: trejd ili čak ostanak u Španiji.

 NBA DRAFT: Riki Rubiju mama ne da u Minesotu? Izvor: MONDO

Blejk Grifin, nezaustavljivi centar iz studentskih dana na Oklahoma Stejt univerzitetu (22,7 poena, 14,4 skoka po meču), izabran je kao prvi pik na ovogodišnjem NBA draftu, koji je održan u Njujorku u noći između četvrtka i petka i na kojem nije bilo srpskih košarkaša.

Svoje pravo da biraju prvi iskoristili su Los Anđeles Klipersi, koji su dobivši prvog pika na lutriji prije mjesec dana odmah poručili da uzimaju Grifina i da se neće nimalo dvoumiti. Grifin, možda ne presrećan što ide u lošiji tim iz Los Anđelesa rekao je da se nada da posjeduje nešto što će pomoći ekipi.

Kao drugi pik bila je projektovana španska senzacija - Riki Rubio. Ali, mladić iz Huventuda nije izabran kao drugi od strane Memfisa, niti kao treći, niti kao četvrti... Memfis se odlučio za doskorašnjeg fudbalera iz Tanzanije Hašima Tabita, koji je prije nekoliko godina počeo da trenira košarku, a za sada zna da skače i da blokira.

"Cijele sezone sam radio na ofanzivnim vještinama, sa nekoliko trenera", rekao je Tabit, kojem je mjesto u timu oslobođeno trejdom Darka Miličića u Njujork Nikse nekoliko sati prije početka drafta.

Kao treći, izabran je bek Džejms Harden sa Univerziteta ASU, a stanovaće u Oklahoma Sitiju, dok je prije najbolje plasiranog Evropljanina ove sezone izabran još Tajrel Evans, sa Univerziteta Memfis. Igraće za Sakramento Kingse, koji su prema izvještajima iz SAD u trejdu doveli i Rudija Fernandeza iz Portlanda.



Izrael na nogama zbog Kaspija

Fernandezov kolega iz reprezentacije, takođe vunderkind Huventuda, Rubio, izabran je kao peti pik od strane Minesote Timbervulvsa i to je potpuno šokiralo njegovu majku, koja planira da živi sa njim u SAD. Ona je rekla sinu još ranije da ne podnosi hladno vrijeme, a u Mineapolisu svega nekoliko mjeseci nije zima.

"To jeste problem. Moraću da popričam sa svojim agentom oko toga", izjavio je Rubio poslije drafta, a ESPN spekuliše o tome da bi mladić mogao da ostane u Španiji još nekoliko sezona.

Poslije Rubija, najbolje plasirani neamerički košarkaš je Izraelac Omri Kaspi, koji je postao prvi igrač iz te zemlje izabran u prvoj rundi drafta. Njega je kao 23. pika izabrao Sakramento, a odmah kada su Kingsi pročitali njegovo ime, počelo je veliko slavlje u Izraelu.

Izraelska televizija "Sport 5" imala je čak i kameru u sobi Kaspijevih roditelja.

"Čitavog života čekam ovaj trenutak", rekao je uplakani Kaspi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC