• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Bogdan od sebe traži previše

Autor mondo.rs

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević zadovoljan intenzitetom igre i načinom na koji su "orlovi" pobedili Tursku u finalu Trofeja Beograda. Javno je uputio koristan savet Bogdanu Bogdanoviću.

 Đorđević: Bogdan od sebe traži previše Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije odbranila je naslov pobednika turnira Trofej Beograda, trijumfom u duelu sa Turskom u Kombank areni.

U utakmici za trofej, pred više od 12.000 gledalaca, ostvarila je možda i preubedljivu pobedu (79:64), s obzirom na to da je rezultat bio nerešen četiri minuta pre kraja...

Koševi Bogdana Bogdanovića, čvrsta odbrana "orlova" i nekoliko sudijskih odluka na koje se požalio selektor Turske Ergin Ataman, zajedno su uticali da do tada uspavana Kombank arena u završnici utakmice "proključa" kao da je reč o evroligaškom meču Partizana ili Crvene zvezde.

"Utakmica je bila daleko od prijateljske. Obe ekipe su želele pobedu. U svlačionici smo rekli igračima da očekuju 'tvrdu' borbu i dobro je što je bilo tako. U završnici je bio prisutan i određeni stepen nervoze, što nas svakako čeka i na Svetskom prvenstvu u Španiji. Vodili smo skoro sve vreme, nismo uspeli da 'prelomimo' kao protiv Argentine, ali to je normalno - juče smo bili svežiji i motivisaniji", izjavio je selektor Aleksandar Đorđević.

Pobednik je odlučen u poslednjim minutima, serijom od čak 11 Bogdanovićevih poena. Zamoljen da prokomentariše njegove igre i da oceni njegovo snalaženje u manjoj ulozi od one na kakvu je navikao u Partizanu, selektor je odgovorio da "kada igraš u reprezentaciji, manje u stvari znači više".

"Bogdan sam od sebe očekuje previše. Treba da bude koncentrisan i zadovoljan malim stvarima. Nema potrebe da teži najboljoj partiji u karijeri. Treba da igra više instinktom, a manje glavom i biće u redu".

Kada će se povređeni dvojac Teodosić - Krstić priključiti ekipi?

"Ako ne bude nepredviđenih stvari u međuvremenu, trebalo bi da igraju u četvrtak", rekao je Đorđević.

Poredeći partije reprezentacije na tri kontrolna turnira, selektor je konstatovao da je ekipa na Trofeju Beograda "izgubila u napadačkoj brzini i protoku lopte", ali da je odbrambeno bila na standardno visokom nivou.

"Odbrana nam daje snagu iz utakmice u utakmicu. Zahvaljujući njoj, uspeli smo da i ovu utakmicu rešimo u svoju korist".

Ekipa u nedelju uveče putuje na mini-ciklus priprema u Vršcu, gde će u četvrtak, u hali "Milenijum" odigrati prvu kontrolnu utakmicu protiv Novog Zelanda. Drugi meč sa "Tall blacksima" biće odigran 24. avgusta u "Pioniru", a nakon toga, Đorđević će saopštiti kojih 12 igrača će putovati na FIBA Svetski kup u Španiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC