• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman: Deset kandidata za bronzu

Autor mondo.rs

Selektor Turske posle finala "Trofeja Beograda" kritikovao sudije, pohvalio Bogdanovića i pričao o odnosu snaga uoči FIBA Svetskog kupa.

 Ataman: Deset kandidata za bronzu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Turske pod vođstvom Ergina Atamana predstavila se beogradskoj publici u lepom svetlu. Podmlađena, borbena, disciplinovana, bila je ravnopravan rival Srbiji 37 minuta finalne utakmice (79:64).

Ataman je značajan deo krivice za poraz pripisao sudijama - Jurasu, Glišiću i Nikoliću.

AKJOL KOD DUDE

Čenk Akjol je veoma zanimljiv igrač na pozicijama "dva" i "tri". Rođen 1987, sa Oguzom Savašom je bio lider turske U-18 reprezentacije, koja je u finalu EP u Beogradu 2005. godine poražena od Srbije i Crne Gore, za koju su igrali Teodosić, Tepić, Labović, Štimac, Raduljica, Paunić, Mijatović, Dašić, Dragović, Jereminov, Đurković i Zivčević. Akjola su tog leta draftovali Atlanta Hoksi, ali on kao senior nije pružio ono što se od njega očekivalo. Ipak, u poslednje dve sezone, kod Atamana u Galatasaraju, počeo je da pokazuje kvalitet. U nedelju protiv "orlova" bio je najefikasniji u svom timu sa 11 poena. "Ne znam šta bih vam rekao... Nekad igra kao NBA potencijal, a nekad kao junior. Trudimo se da ga dovedemo u pravo mentalno stanje pred Svetsko prvenstvo. Do juče je bio jedini reprezentativac bez ugovora za sledeću sezonu, ali sada je potpisao za Efes i verujem da će mu to pomoći da se koncentriše", objasnio je Ergin Ataman, uz napomenu da će njegov Galatasaraj - Zvezdin protivnik u grupi Evrolige - imati manji budžet nego minule sezone.

"Srbija, kao domaćin, igrala je veoma agresivno u odbrani. To je normalno. Čak sam na poluvremenu zamerio mojim igračima na mekanoj igri i tražio više čvrstine. Ali, kada sam na kraju meča pogledao statistiku, video sam da su Srbi izveli 34 slobodna bacanja, a mi 16. To je malo smešno", rekao je Ataman i uputio apel na adresu FIBA.

"Ovog leta smo igrali prijateljske utakmice u mnogim zemljama i vidim da za njih postoji veliko interesovanje. Onda bi i FIBA morala da ih tretira malo ozbiljnije i da delegira sudije kao što se to radi u fudbalu. Ovako dođemo u Beograd i sude Srbi, u Istanbulu sude Turci, u Madridu Španci... A, štetu od toga trpe košarka i publika".

Turska je tri minuta pre kraja imala nerešen rezultat 61:61, ali onda se u završnici niko nije nametnuo na pravi način.

Na drugoj strani je Bogdan Bogdanović ubacio 11 od poslednjih 20 poena za "orlove", iako je prethodno imao samo dva poena na svom kontu.

"I mi imamo lidere, ali najbolji strelac će na svakoj utakmici biti neko drugi. Kada se bude 'lomilo', planiram da koristim Preldžića, zbog univerzalnosti njegove napadačke igre, smatram i da Arslan može da preuzme odgovornost kao plejmejker. Ali, nemamo igrača kao što je Bogdanović, u koga su ovde uprte sve oči kada se rešava utakmica".

Strateg Turske pomenuo je da mu pored "penzionisanog" Turkoglua nedostaju Iljasova, Kanter i Sipahi, koje menjaju mladi igrači, poput Čedija Osmana, koji je ovog leta bio MVP U-20 Evropskog prvenstva.

"Cilj nam je da se u Španiji plasiramo u četvrtfinale. Domaćin je očigledan kandidat za plasman u finale, kao i reprezentacija SAD. Iako će biti oslabljeni, Amerikanci su Amerikanci. Za treće mesto već ima znatno više kandidata, možda čak devet-deset. Mislim da smo i mi tu", završio je Ergin Ataman.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC