• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niš nema novca za Jadran!

Autor mondo.rs

Predsednik srpskog prvoligaša Konstantina skeptičan prema ideji o spajanju sa Radničkim i ulasku u ABA ligu.

Nema potrebe za "uvijanjem u oblandu" - košarkaški klub Radnički iz Kragujevca, bar ovakav kakav je bio prethodnih pet godina, nalazi se pred gašenjem.

Ekipa koja je završila prošlu sezonu više ne postoji, većina seniora pronašla je novu sredinu, a ostali - poput reprezentativca Stefana Jovića - intenzivno rade na tome.

Trener Miroslav Nikolić nalazi se na pripremama nacionalnog tima za FIBA Svetski kup u Španiji, predsednik Ivan Grujin u ponedeljak je izašao u javnost sa predlogom selidbe u Niš i uspostavljanja saradnje sa KK Konstantin, ali prve reakcije sa jugoistoka zemlje su daleko od pozitivnih.

"Bio bih srećan kada bi Niš imao toliki budžet za košarku. Na žalost, osim puste želje, mislim da od toga neće biti ništa i da je to jako daleko", rekao je predsednik Konstantina Uroš Parlić na početku priprema tog kluba, prenosi specijalizovani portal MVP.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić ogradio se konstatacijom da o tako velikom pitanju ne može da odlučuje jedan čovek, ali je dodao da grad već ima svoj klub.

"Ne pada mi na pamet da, pored postojećeg kluba, nudim novac koji grad Niš nema. Ali, ako postoji neka ideja koju će sportska javnost prihvatiti i realizovati, biću otvoren za pregovore".

Predsednik Radničkog, koji je leta 2009. učestvovao u selidbi Lajonsa iz Vršca u Kragujevac, čime je Kragujevac i dobio ABA ligaša, zna da ima još samo malo vremena da konkretizuje svoje zamisli.

"Svesni smo finansijske situacije u zemlji i da nikome nije lako. Sada pokušavamo da spasimo jednu firmu - ne kukamo i ne molimo, samo iznosimo određene ideje i predloge. Do sada smo sve pokušali i nije nas sramota da kažemo da nismo uspeli... Ova nedelja je ključna".

Čelnici ABA lige sve vreme žele da Radnički ostane u takmičenju, ali su primorani da rade i na "planu B".

Gašenje jednog kluba iz zemlje sa najviše učesnika predstavljalo bi udarac i stabilnosti regionalne lige, koja već ima dva kluba van "izvornog" ex-YU područja (Solnok, Levski), a sada bi lako mogla da dođe u situaciju da dovede i trećeg.

Jer, Srbija nema klub koji infrastrukturom i sportskim projektom za sledeću sezonu može da popuni mesto Radničkog!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC