• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kesar pred Univerzijadu: Obećavam samo borbu

"Naša obaveza kao domaćina je da damo maksimum. Turnir je veoma jak, a nekada, iako ste najbolji, morate imati sreće da osvojite medalju".

 Kesar pred Univerzijadu: Obećavam samo borbu Izvor: MONDO

Na Univerzijadi u Beogradu učestvovaće oko 9.000 sportista, a najviše pažnje srpske javnosti mogao bi da privuče košarkaški turnir.

Selektor Srbije Aleksandar Kesar smatra da je turnir toliko jak da ne može da se obeća osvajanje medalje, iako srpski tim čine provjereni igrači Hemofarma, Crvene zvezde, FMP Železnika, Partizana, pa čak i igrači iz inostranstva.

"Naša obaveza kao domaćina je da damo maksimum, da predstavimo zemlju na pravi način i postignemo što je moguće bolji rezultat. Turnir je veoma jak, dolaze kvalitetni timovi, a nekada, iako ste najbolji, morate imati sreće da osvojite medalju", rekao je Kesar u intervjuu agenciji Beta.

Prema njegovim riječima, pripreme su bile dobre i ekipa u dobroj atmosferi ulazi u takmičenje.

"Najvažnije je da je postignuta dobra atmosfera, što mi treneri kažemo, hemija u timu. Što se tiče igre, postavke, detalja, mislim da je to urađeno kvalitetno. Moja filozofija je brza i agresivna košarka i pokušaćemo to da sprovedemo", rekao je Kesar.

Univerzijada počinje 1. jula, a košarkaši Srbije na teren izlaze dan kasnije, kada će se sastati sa Grčkom.

Kesar je podsjetio da će na turniru učestvovati selekcije najjačih košarkaških zemalja i da mu protivnici nisu nepoznati.

"Poznajemo rivale prilično dobro, koristimo tri 'skauting' mreže i imaćemo sve informacije do početka turnira. U stručnom štabu imamo velike profesionalce, koji rade svoj posao na najvišem mogućem nivou".

Trener je kazao da dio ekipe već ima iskustvo sa Univerzijade u Bangkoku, što bi tebalo da bude od pomoći.

"Imao sam veliku sreću da je jedan dio reprezentacije, uključujući i stručni štab, bio u Bangkoku, tako da apsolutno znamo šta nas očekuje. To je dragocjeno iskustvo. Takmičenja kao što su Univerzijada ili Olimpijada vrlo su specifična i mora da se bude izuzetno prilagodljiv", istakao je Kesar.

On očekuje punu podršku beogradske publike.

"Vjerujem da će Beograđani doći da isprate košarkaški tim Srbije. Primamljivo je takmičenje, biće velikih imena na terenu i uvjeren sam da ćemo imati veliku podršku".

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC