• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajramović: BiH ima kvalitet za prvo mjesto

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Mensur Bajramović objavio je spisak od 15 igrača za dodatne kvalifikacije za EP u Poljskoj.

 Bajramović: BiH ima kvalitet za prvo mjesto Izvor: MONDO

S ranijeg spiska Bajramović je odlučio da ne pozove Bremera, Domerkanta, Hukića, Stevića, Halilovića, Princa, Nešovića, Sinanovića, te Preldžića koji nema pravo nastupa i Sutona koji je odbio poziv.

Na pripreme, koje počinju 8. jula u Zenici, najvjerovatnije će kasniti Ikonić i Teletović, dok je i dalje neizvjestan nastup Jovanovića koji čeka državljanstvo BiH.

Bosna i Hercegovina će u dodatnim kvalifikacijama nastupiti u A-grupi sa selekcijama Belgije i Portugala. Ukoliko izbori prvo mjesto, za plasman na EP boriće se s pobjednikom B-grupe u kojoj su reprezentacije Italije, Finske i Francuske.

Bajramović je najavio tri kontrolna meča, dva protiv Mađarske (17. i 18. jula), te susret protiv Crne Gore (26. jula).

"Uspjeli smo da dogovorimo tri prijateljske utakmice, koje ćemo igrati u gostima. Vjerujem da će nam to biti sasvim dovoljno za uigravanje i pripremu za prvu utakmicu baraža, koju igramo sa Portugalom u gostima. Imamo prilično nezgodne protivnike u grupi, ali s druge strane imamo i kvalitet da, uz maksimalan angažman svih košarkaša, izborimo prvo mjesto", rekao je Bajramović.

Spisak igrača: Nemanja Gordić (Budućnost, Crna Gora), Saša Vasiljević (Kolosos, Grčka), Zlatko Jovanović (Bosna ASA BHT), Goran Ikonić (Bosna ASA BHT), Nihad Đedović (Barselona, Španija), Ivan Opačak (Mursija, Španija), Milan Milošević (Crvena zvezda, Srbija), Mujo Tuljković (bez kluba), Kenan Bajramović (Turk Telekom, Turska), Ermin Jazvin (Spartak, Rusija), Ratko Varda (Kimki, Rusija), Elmedin Kikanović (Crvena zvezda, Srbija), Edin Bavčić (Union Olimpija, Slovenija), Esmir Rizvić (bez kluba), Mirza Teletović (Taukeramika, Španija).

(MONDO/Fena)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC