• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šteta! Lovernj presudio "orlovima"!

Autor mondo.rs

Uzbudljiv duel Srbije i Francuske završen košem Žofrija Lovernja za pobedu "trikolora" 74:73!

 Šteta! Lovernj presudio "orlovima"! Izvor: MN PRESS

KRAJ!

Lovernj je iznudio faul Raduljice sekund pred kraj, pogodio jedno bacanje i Francuska je pobedila; 74:73!

Nije moglo uzbudljivije! Dijao je izjednačio na 73:73 i omogućio "orlovima" poslednji napad, za pobedu. Nažalost, Bogdanović je krenuo na prodor, a Dijao ga (uz kontakt) poremetio i izbio mu loptu. Sada je kod Francuza i imaće četiri sekunde da pobede.

Zakucava Lovernj, zakucava i Raduljica!73:71! Odlična odbrana! Poslednji minut!

Teo i Simonović kombinuju za71:69, a Jović krade loptu! 1:50 minuta do kraja!

Francuzi "vezuju" četiri poena, a naši igrači promašuju tri uzastopna šuta za triu. Vreme je da jedna uđe! Tri minuta do kraja!

Serijom 7:0 poveli smo
69:65!Simonović je snažno krenuo na zakucavanje i pod faulom zaglavio loptu između obruča i koša. Potom je pogodio jedno bacanje. Još pet minuta!

Francuzi su poveli, 65:62, ali naši odgovaraju velikom borbom! Bogdanović pogađa za dva, posle čega je Jović iznudio namernu ličnu grešku Batuma! Vodimo 66:65 i imamo napad! Jako važan momenat!!

ČETVRTA ČETVRTINA


Još jedna četvrtina! U prethodnoj smo videli razigranog Edvina Džeksona koji nam je napravio velike probleme. Zastali smo, posle velikog naleta u drugoj deonici...

Ne damo vođstvo! Pred poslednju četvrtinu, u prednosti smo62:60! Francuzi su imali poslednja dva napada u četvrtini, ali je najpre Dijao promašio šut za tri, a zatim nisu uspeli da nađu mesto za šut...

Jović, Bjelica i Kalinić koriste napade (58:55), ali moramo da što pre vratimo čvrstinu u svom reketu s kraja prvog poluvremena. Nažalost, sada je to teško. Dijao se vratio na parket, a Džekson nastavlja da pogađa, 58:58...

Francuzi su zaigrali žestoko u odbrani. Ogroman pritisak vrše na loptu, na šta naši momci odgovaraju dodavanjem lopte Raduljici. Ponovo je iznudio faul Lovernja i pogodio bacanja za 50:48... Mnogo tečnije ide lopta "trikolora" u napadu.

Džekson je definitivno razigran. Pogodio je trojku pod faulom (Stefana Markovića) i već je nerešeno - 46:46. Izjednačio je Batum zakucavanjem posle kontre.

Kao i u prvom poluvremenu, krećemo sa loptom u Raduljičinim rukama. Napao je Lovernja i rivale i ponovo razliku učinio dvocifrenom, 46:36. Sa druge strane, Džekson korsiti priliku i izaziva Bogdanovića. Smanjuje razliku na 40:46.

TREĆA ČETVRTINA


U prvom delu meča na terenu nismo videli samo kapitena Nenada Krstića. Najbolji poenter "orlova" je Raduljica sa 11 poena, a najviše vremena u igri proveo je Stefan Marković (13 minuta). Sa druge strane, poen više od našeg centra postigao je krilni centar protivnika, Žofri Lovernj - 12. Nije promašio iz igre!

Na poluvremenu, vodimo 42:34!
Delujemo ozbiljno na obe strane terena. Sačuvali smo se od Borisa Dijaa, izbacili ga iz igre na neko vreme zbog tri faula i možemo da sa optimizmom dočekamo drugi deo!

Očigledno je ceo dan dekoncentrisan

Simonović prodire i asistira Katiću za37:28! Francuzi se u napadu uzdaju u Batuma i odmah gube loptu. Krade im je Bjelica, biva fauliran i koristi bacanja za prvu dvocifrenu prednost,39:28! Nažalost, Ertel pogađa težak šut za tri za 31:39, a Teo odgovara istom merom -42:31! Izuzetno važan period meča!

Đorđević traži tajm-aut tri minuta pre pauze. Bogdanović je prvi naš igrač sa tri faula.

Još jedan Francuz je zaradio tri lične greške. I to onaj najbolji - Boris Dijao! Vodimo34:26, čini se da je trenutak da možda učinimo prednost i dvocifrenom... Bogdan je u igri i organizuje napade poput Tea, uglavnom proigravajući Raduljicu. Nažalost, naš najubitačniji strelac odgurnuo je u napadu Batuma.

Prvi priliku za to imali smo tri i po minuta pre poluvremena, ali je Bogdan odgurnuo Batuma u napadu. Đorđević traži tajm-aut.

U prvoj četvrtini smo vodili dobrom igrom u napadu. Sada smo zaigrali čvršće u odbrani.

Jović "vezuje" dva koša i Srbija vodi28:20! Kod prvog mu je asistirao Miloš Teodosić, a drugi je izborio sam, ukravši loptu "trikolorima"! Ovo je najveća prednost "orlova" do sada!

I drugi kvartal je počeo našim košem. Raduljica je bio precizan, uz iskorišćeno slobodno bacanje,24:20! Na drugoj strani je Pjetrus zaradio treći faul. U igri je Stefan Birčević, prvi put na meču. Još samo Krstić nije ulazio.

DRUGA ČETVRTINA:


-Đorđević je u prvoj četvrtini konstantno menjao igrače i održavao visok intenzitet igre u oba pravca. Nastupili su svi osim Krstića i Birčevića, a najefikasniji je Bogdanović, koji je počeo meč pogodivši dve trojke bez promaša!

Sa druge strane, Žofri Lovernj i Nikola Batum postigli su zajedno 16 poena za "trikolore". Nisu izlazili iz igre. Floran Pjetrus je nastupio skoro devet minuta.

U igri je i Bjelica. I odmah je preuzeo odgovornost u napadu. Iznudio je drugi faul Florana Pjetrusa i pogodio dva bacanja, za 17:13. Greška Jovića u napadu, Batum pogađa trojku i donosi Francuskoj prvo vođstvo, 20:19. Srećom, Teodosić u sledećem napadu donosi prednost "orlovima",21:20. Tim rezultatom završena je prva četvrtina.

Nažalost, Francuzi su brzo prišli na "minus jedan". Zaustavili su Raduljicu pod svojim košem i ispisali skor 9:10. Međutim, Bogdan ponovo pogađa trojku! Za 13:9! Teo ulazi u igru, a Simonović odgovara bacanjima na trojku Lovernja -15:11.

Bogdanović počinje utakmicu trojkom i polaganjem, 5:2 za Srbiju. Francuzi insistiraju na igri pod košem. Kalinić je potom pogodio uz faul, za do sada maksimalnih8:3...

Startna petorka Srbije je: Marković, Bogdanović, Kalinić, Štimac i Raduljica. Francuzi su zaigrali u sastavu Ertel, Batum, Želabal, Lovernj i Dijao.

PRVA ČETVRTINA- 21:20.

Reprezentativci Srbije zaigraće danas od 15.30 protiv starih i dobrih znanaca, Francuza, u drugom kolu Svetskog prvenstva u Španiji.

Drugi ovogodišnji okršaj sa "trikolorima", poslepobede na turniru u Pou, izabranici Aleksandra Đorđevića dočekuju sa istim skorom kao i rivali - 1:0. U prvom kolu supobedili Egipat, dok su prvaci Evropeizgubili od Brazila.

Pre malo manje od 12 meseci, u Ljubljani, naši momci su savladali "trikolore" i naneli imposlednji poraz na Eurobasketupre nego što su taj turnir i osvojili.

Ipak, taj meč se ne bi trebalo sada previše osvrtati. Drugačiji su timovi, drugačije su okolnosti. Cilj je isti - pobediti i što pre obezbediti mesto u drugoj fazi Svetskog prvenstva.

Miloš Teodosić trpi bol, ali može da igra. Bar je protiv Egipta izdržao 18 minuta. Nenad Krstić je takođe u timu, kao i Nemanja Bjelica.

Francuzi su takođe tu u punom sastavu. Sve je spremno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC