• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijao: Moraš da veruješ i kada ti ne ide

Autor mondo.rs

As "trikolora" zajedno sa svojim timom pronašao put iz "kanala" u kome su se nalazili krajem druge i početkom treće četvrtine...

Dan Borisa Dijaoa ipak se dobro završio, mada je počeo ulaskom u pogrešan autobus i nastavio se sa tri lične greške u prvih 15 minuta meča protiv naše reprezentacije.

Od gotovo ništavnog učinka na poluvremenu (jedan skok i dve asistencije), došao je do četiri poena, pet skokova (tri ofanzivna) i pet asistencija.

Grubom računicom, preokretu Francuza i pobedi od 74:73 doprineo je sa petnaestak poena u nastavku meča, a tu je i uticaj koji se ne može izmeriti, a odnosi se na igru u odbrani i to što je sa Želabalom i Batumom naterao Aleksandra Đorđevića da se taktički prilagodi i "spusti" Bjelicu na poziciju krilnog centra.

Šteta je što "orlovi" sa šuterski potentnom petorkom nisu uspeli da stvore širinu u napadu, koja bi omogućila da raspoloženi Miroslav Raduljica poenima iz reketa reši utakmicu, dok su na drugoj strani izgubili ključne duele u vazduhu i dozvolili rivalu previše duplih poseda lopte.

Ali, nećemo sada o našima, ovo je razgovor sa kapitenom "trikolora" odmah posle meča...

Posle 30 minuta protiv Brazila, zbog prekršaja ste odigrali samo 19 minuta...

"Nije prijatno kada se nađeš u takvoj poziciji, ali znao sam da moram da se vratim u igru i pomognem timu kako znam i umem. Bio sam van ritma, dugo bez postignutog poena. I kada je tako, opet moraš da nastaviš da igraš i veruješ da će u jednom trenutku početi da se događaju dobre stvari".

Šta mislite o poslednjoj odluci sudija, da sviraju faul Raduljice na Lovernju?

"Sudija je dunuo u pištaljku, znači bio je faul", slegao je ramenima igrač San Antonio Sparsa.

Utakmica je odlučena u NBA stilu, neuobičajenom za Evropu, gde se u poslednjim sekundama obično puste igrači da rešavaju pitanje pobednika, a sudije se ne mešaju, osim u drastičnim situacijama?

"Nije lako šutirati slobodna bacanja za pobedu. Na sreću, Žo je pogodio prvo i onda mogao da namerno promaši drugo, jer se znalo da Srbija neće imati vremena za dobar šut".

Gubili ste 39 minuta i ipak pobedili?

"To je kvalitet ovog tima. Nikada ne odustajemo, uvek verujemo u sebe i da možemo da igramo bolje".

"Na poluvremenu smo bili u zaostatku od osam poena, ali smo znali da nismo igrali dobro i da možemo čvršće u odbrani, a u napadu da malo popravimo protok lopte. To smo i uradili. Vršili smo pritisak na loptu po celom terenu i završili meč sa velikim brojem asistencija", objasnio je Dijao.

Zaista,Francuska je imala više nego dvostruko veći broj asistencija od srpskog tima - 21:10 (10:3 u drugih 20 minuta).

Sam Dijao potvrdio se kao vrhunski kreator, sa pregledom igre i dodavanjem u rangu najboljih igrača sa pozicije "jedan". Pet asistencija u nedelju je imao i Miloš Teodosić, a jednu više Tomas Ertel.

Evropski prvaci su u dve "tesne" završnice ostvarili polovičan učinak. U ponedeljak ih očekuje relaksacioni susret sa Egipćanima, a posle dana odmora meč protiv domaćina, željnog osvete za poraz u polufinalu poslednjeg Eurobasketa.

Objektivno, smeši im se skor 3-2, a videćemo da li će zaista biti tako i za koju poziciju će to biti dovoljno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC