• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" poleteli ka Madridu!

Autor mondo.rs

Pobedom nad Iranom 83:70, reprezentacija Srbije obezbedila učešće u drugom krugu Svetskog prvenstva!

 "Orlovi" poleteli ka Madridu! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS Delom zbog poraza od Francuske, delom zbog nepredvidive igre azijskog prvaka, pomalo smo i strahovali od utakmice 3. kola.

Srećom, nije bilo razloga, jer su srpski reprezentativci ozbiljno shvatili zadatak i 99,9 odsto obezbedili sebi put u Madrid, u drugu fazu Mundobasketa!

SRBIJA - IRAN 83:70 (21:18, 21:20, 25:13, 16:17)

Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj borbi, uz sjajan nastup iranskog centra Hamida Hadadija, koji je ubacio čak 22 poena bez promašaja. Publika mu je skandirala "MVP, MVP" i tako inspirisala "orlove". Njihov odgovor bio je brz.

Serijom 15:0 na startu treće četvrtine, srpski reprezentativci poveli su 57:38 i rešili pitanje pobednika. Poslednjih 15 minuta bili su formalnost, zahvaljujući požrtvovanoj igri svih srpskih igrača.

Stefan Marković i Nemanja Bjelica bacali su se po parketu u nekoliko navrata, Miroslav Raduljica zakucao je uz bolan pad... Selektor Đorđević bio je zadovoljan.

Bjelica se istakao i napadačkim učinkom. Završio je utakmicu sa 18 poena (1/2 za tri) i deset skokova. Dvocifreni su bili i Bogdan Bogdanović (16) i Raduljica (13).

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Trijumfom nad Irancima, "orlovi" su napravili presudan korak u trci za plasman u drugu fazu! U utorak će imati prvi dan odmora, a potom će odlučivati o konačnom plasmanu na tabeli Grupe A u utakmicama protiv Brazila (sreda, 18.00) i Španije (četvrtak, 22.00).

Selektor Đorđević ponovo nije računao na kapitena Krstića, koji je propustio i drugi uzastopni meč zbog povrede kolena, koja ga je mučila i u pripremnom periodu.

SRBIJA: Teodosić 8 (2/5 za tri, 9 as), Simonović 4, Jović 2, Bogdanović 16 (1/4 za tri), Bjelica 18, Marković 5 (4 as), Kalinić 3, Birčević, Krstić, Raduljica 13, Katić 8, Štimac 6.

IRAN: Argavan, Mašajeki, Jakčali 3, Kamrani 2, Kazemi 6, Zangeneh, Afagh 6, Sahakijan 2, Kardust, Jamšidi 2, Bahrami 20 (7 as, 2/4 za tri), Hadadi 29 (5 sk) .

REZULTATI 3. KOLA:

Srbija - Iran83:70
Francuska - Egipat 18.00
Brazil - Španija 22.00

TABELA: Srbija 2-1, Španija 2-0, Brazil 2-0, Francuska 1-1, Iran 0-3, Egipat

PAROVI 4. KOLA (SREDA): Egipat - Iran (15.30), Srbija - Brazil (18.00), Španija - Francuska (22.00)

PAROVI 5. KOLA (ČETVRTAK): Brazil - Egipat (15.30), Iran - Francuska (18.00), Srbija - Španija (22.00)

PROČITAJTE TEKSTUALNI PRENOS MEČA:

UTAKMICA JE ZAVRŠENA! POBEDA SRBIJE!

Utakmica se mirno završava... Teo, Jović, Bogdan, Štimac i Bjelica lepo kombinuju pod košem rivala. Možda ponekad i previše, ali im vođstvo 81:63 to dozvoljava.

Gdje su stali u trećoj, "orlovi" nastavljaju u četvrtoj četvrtini. Jović diže razliku na 73:53! Do kraja još osam minuta.

ČETVRTA ČETVRTINA


Odlična borbenost srpskih momaka! Marković ponovo leti po parketu, pridružuje mu se Bjelica! Dobili su Srbi treću četvrtinu ubedljivo, vode ubedljivo 67:51!

Utakmica je sada značajno mirnija. Vodi Srbija 64:49 minut i po pre kraja treće deonice. U igri su Teo, Marković, Bogdan, Bjelica i Raško.

"Orlovi" su u pravom elementu! Pet i po minuta nisu primili koš, a serijom 15:0 poveli su 19 razlike (57:38)! Sada sve izgleda dobro!

Raduljica je bolno pao posle kontre, ali je OK. Đorđević ga je preventivno izveo iz igre.

Sada je slika prilično drugačija nego u prvom delu! Stefan Marković golmanskom paradom izborio je "mrtvu" loptu, koja je nedugo potom pripala "orlovima". U napadu težimo atraktivnosti, što se ne sviđa mnogo selektoru:

- "Bogdane, naskoči i šutni. Naskoči i šutni", kaže Sale Bogdanoviću.

Prvi centar Srbije pogodio je posle borbe za prvu dvocifrenu porednost, 48:38. Zaigrali smo čvršće u odbrani, a Teo pogađa svoju drugu trojku za51:38, a zatim Marković asistira Bogdanu za53:38...

Raduljica otvara drugo poluvreme sa četiri uzastopna poena, za45:38. Iranci sve nervozniji. Bahrami je zaradio tehničku. Nagoveštaj mirnijeg nastavka meča srpskog tima?

TREĆA ČETVRTINA

Na poluvremenu, vodi Srbija42:38.

Hadadi je "orlovima" ubacio 22 poena, Iranci napadaju brzo i lako završavaju svoje napade. Srpskim igračima nedostaje agresivnosti. Nije jednostavan meč. Najbolji strelac srpskog tima je Bjelica sa deset poena.

Što se statistike tiče: izgubljene lopte 13:12 za Iran. Isti je odnos i u skokovima. Preciznije šutiramo za tri - 5/9 naspram 2/8. Za dva su uspešniji srpski rivali, 13/18 - 12/21.

Malo nervoze. Simonović se bacio za loptu, pa bio odgurnut i zato nije hteo da rivalu pruži ruku... Hadadi ne prestaje da pogađa (22p, 8/8), ali je Bjelica krenuo da zakuca preko njega i iznudio faul, uz dodatno bacanje. Iranac je visok 2.18. Sada je37:32, a najbolji strelac rivala napravio je i faul u napadu, svoj ČETVRTI, na Simonoviću, kome publika zviždi.

Kako protiv Hadadija?!Ubacio je 20 (DVADESET) poena za 14 minuta!

Centar Iranaca Hamed Hadadi ubacio je već 18 poena (3 sk, za 11 minuta)! Španci mu skandiraju "MVP, MVP"... Nerešeno je28:28.

Iranci stoje u zoni 2-3, a naši je "razbijaju" trojkama i lakim prodorima. I Teo je ubacio trojku. I četvrti šut za tri je ušao. Prvi je promašio Bjelica, u sledećem napadu.

Jović je ušao u igru i raspoložen je. Najpre je iznudio izgubljenu loptu Iranaca, a potom pogodio polaganje za 23:18. Sa druge strane Hadadi nastavlja da igra bez promašaja! Već je ubacio 13 poena.

DRUGA ČETVRTINA

Bjelica pogađa iz odbojke za21:16, a Iranci završavaju četvrtinu polaganjem za 18:21. Neretko komplikujemo jednostavna rešenja u napadu. Ipak, vodimo.

Bjelica pogađa i treću trojku "orlova" iz isto toliko šuteva. Vodimo19:16. Još nam pravi problem iranski centar, ali njegovi saigrači več traže izmene, umorni od tempa na kojem insistira Saša Đorđević, konstantnim izmenama. Teo je u igri, takođe.

Centar Hadadi, prvi Iranac u NBA ligi, ubacio nam je već osam poena. Raduljica je izašao sa dva faula, u igri je Katić... I već vodimo. U šestom minutu Bjelica je ubacio trojku za14:13.

Iranci nameću svoju igru, brzu, pomalo i "divlju", mi još ne uspostavljamo svoju. Gubili smo 7:11, pre naše druge trojke na meču. Ubacio je Bogdanović, posle Kalinića. Sada je 10:11.

Startna petorka Srbije je Marković - Bogdanović - Kalinić - Bjelica - Raduljica. Prvi koš je postigao Stefan Marković, za 2:0.

PRVA ČETVRTINA

Bolni poraz od Francuske trebalo bi što pre zaboraviti. Pred "orlovima" je još jedan važan izazov.

Od 15.30 reprezentacija Srbije u Granadi igra protiv Irana utakmicu koja je presudna i jednima i drugima. Pobeda bi bila korak ka osmini finala, poraz...

O prethodnom danu je sve rečeno, kao i o kvalitetu potencijalno opasnih Iranaca, koji su u uvodnim kolima izgubili ubedljivo od Španije i Brazila.

Srbija mora da pobedi ako hoće među 16! Senegalci su ranije danas savladali Hrvatsku i poslali dobru opomenu svima da je opuštanje nedozvoljeno.

Po svemu sudeći, Nenad Krstić neće igrati ni danas. Presedeo je utakmicu protiv Francuske, a danas se nije zagrevao sa ostatkom tima. Dok su "orlovi" trčali, on je bio na masaži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC