• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Repeša: Od svih mesta ja sam rođen na Balkanu...

Autor mondo.rs

Posle senzacionalnog poraza od Senegala na Mundobasketu, selektor hrvatske reprezentacije Jasmin Repeša pobesneo.

 Repeša: Od svih mesta ja sam rođen na Balkanu... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Danas svi igraju košarku. Otrcana fraza (koja se, istina, više koristi u fudbalskoj terminologiji) danas je dobila potpunu potvrdu na Mundobasketu u Španiji.

Da smo pre početka Svetskog prvenstva anketirali ljude, verujemo da bi većina rekla da Senegal ne igra. Ali, ne da igra nego kida!

Senegal je u ponedeljak dobio Hrvatsku, napravivši jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem toku turnira. Afrikanci su dominirali, držali su sve konce igre u svojim rukama još od rane faze utakmice. Ilustracije radi: Hrvatska je poslednji put na meču vodila u 8. minutu.

Nije ni čudo što je selektor hrvatske reprezentacije Jasmin Repeša pobesneo na svoje izabranike.

"Senegal je potpuno zaslužio pobedu. Kontrolisao je utakmicu svaki put kada bismo se približili. Zvučaće vam ludo, ali je istinito - ako bih mogao da biram nikada se ne bih rodio na Balkanu. Žao mi je što to moram da kažem, ali smo zbog balkanskog mentaliteta i ranije patili u ovakvim utakmicama, događalo se to i kod drugih trenera. Nedopustivo je da u prvoj četvrtini u kojoj ne možemo da zaustavimo njihov napadačkog skoka napravimo samo dva faula. Ko se igra sa vatrom, opeče se pre ili kasnije", izjavio je Repeša.

Hrvati su se mučili protiv Filipina, potom odličnom igrom bacili na pleća Argentinu, tako da i dalje sve drže u svojim rukama. Pobeda nad Grčkom i Portorikom bi ih poslala na prvo mesto u grupi.

"Sami smo sebi otežali život, ali i dalje sve zavisi od nas. I dalje verujem da možemo daleko da doguramo", optimistično je konstatovao hrvatski selektor.

Hrvatski igrači bili su vidno nervozni tokom meča sa Senegalom. Zbog gestikulacije prema saigračima Damir Hezonja je posle nekoliko minuta "popio" klupu i Repeša ga više nije vraćao u igru.

Zanimljive su izjave pojedinih hrvatskih košarkaša.

Damir Markota: "Znali smo da su brzi i odlično skaču, ali i ne da su tako dobri šuteri. Od prvog minuta su igrali kako su hteli i pokazali da su ozbiljna ekipa".

Luka Žorić: "Ne znam da li sam više ljut ili razočaran. Oni su bili ekipa, za razliku od nas. Ne bih rekao da smo ih potcenili, ali je tačno da smo loše igrali odbranu".

Roko Leni Ukić: "Ponavlja se isto - kad smo dobri možemo svakoga da dobijemo, kada smo loši možemo da izgubimo od bilo koga. Senegal nas je uveo u svoj ritam, ponovo smo sa pozicija 'četiri' i 'pet' primili tridesetak koševa što pokazuje da smo svi zajedno mekani u unutrašnjoj odbrani. Ponovo se pokazalo da kada favorit ne uđe čvrsto u utakmicu da mu uđe voda u uši".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC