• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teo: Realnost - borba za drugo mesto

Autor mondo.rs

Plejmejker "orlova" izjavio posle pobede nad Iranom da će se naša reprezentacija najverovatnije boriti za drugo mesto u grupi pred početak druge faze.

 Teo: Realnost - borba za drugo mesto Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS
Pobedom nad Iranom u sredu popodne, reprezentacija Srbije uspešno je ostvarila prvi veliki cilj na Mundobasketu.

Izborivši se sa borbenim šampionom Azije, prethodno i sa Egiptom, "orlovi" su napravili presudni korak ka Madridu, u kojem će biti odigrana druga faza.

Do tada im predstoje utakmice protiv Brazila u sredu i Španije u četvrtak, nakon kojih će biti jasno ko će sa koje pozicije otići u sledeću rundu. Računica je mnogo, a skoro sve ukazuju na to da bi bilo dobro izbeći treću poziciju, koja bi posle osmine finala vodila ka domaćinu - Španiji.

"Mislim da je realno da se protiv Brazila borimo za drugo mesto u grupi. Pokazali smo protiv Francuske da imamo kvalitet da se nosimo sa velikim ekipama, tako da mislim da će to biti jako zanimljiva utakmica. Ako uđemo koncentrisano kao juče, mislim da imamo šansu", najavio je Miloš Teodosić naredni meč "orlova", protiv Južnoamerikanaca.

Prvi plejmejker naše selekcije ubacio je protiv Irana osam poena uz čak devet asistencija. Bio je inspirisan i istaknut na početku treće četvrtine, kada smo "prelomili" utakmicu serijom 15:0.

"Možda smo malo opuštenije ušli u utakmicu, ali je kasnije naš kvalitet došao do izražaja i zasluženo smo pobedili. Pred nama je dan odmora, koji će nam prijati posle tri uzastopne utakmice", dodao je on.

I Bogdan Bogdanović (16 p) složio se sa ocenom da je naš tim opušten zaigrao protiv Irana.

"Nismo se na početku prikazali u najboljem svetlu. Videlo se da su opušteniji posle poraza od 30 razlike (od Brazila), nego mi posle Francuza. U drugom poluvremenu smo se bolje snašli i zapeli smo u uvodnih pet-šest minuta. Tada smo i napravili nedostižnu prednost", rekapitulirao je utakmicu Bogdan.

Govorio je i o svom učinku, kao i o plasmanu ekipe u drugu fazu Svetskog prvenstva.

"Verujem da dolaze utakmice kada će se od mene tražiti više. Sve ima svoj redosled, svi radimo zajedno i trudimo se.Imali smo pritisak borbe za plasman u osminu finala i čestitam ekipi što smo ostvarili najvažniji cilj na Svetskom prvenstvu. Utakmice protiv Brazila i Španije biće važne zbog borbe za plasman, ali i kao prilike da se još bolje uigramo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC