• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Biće utakmica i za Krstića

Autor mondo.rs

Selektor Srbije veruje da će ekipa dobro iskoristiti dan predaha i u duel sa Brazilom (sreda, 18.00) ući spremna da se bori za novu pobedu.

 Đorđević: Biće utakmica i za Krstića Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS
Pao je kamen sa srca!

"Orlovi" 99,9 odsto idu u osminu finala FIBA Svetskog kupa, pošto supobedom nad Iranom 83:70popravili skor na 2-1, a protivnika ostavili na 0-3, koliko ima i Egipat.

Bilo je velikih problema saHamedom Hadadijem (218 cm), ali je njegovim ulaskom u problem sa faulovima (da budemo pošteni, četvrti, koji mu je sviran u 18. minutu bio je vrlo sumnjiv) i promenom naše odbrane osujećena glavna pretnja u redovima Irana.

"Ovo je utakmica od koje smo najviše strepeli i koju smo najviše spremali, jer smo znali da će biti ključ plasmana u sledeću fazu takmičenja. Bilo je nervoze, ali moramo da odamo priznanje i ekipi Irana, koja je odigrala prvo poluvreme na visokom nivou, pogotovo preko njihovog najboljeg igrača Hadadija", rekao je Đorđević.

JOVIĆ

Bek Radničkog i protiv Francuske i protiv Irana je svojim ulaskom podizao timsku energiju na viši nivo. Uspevao je da natera direktne rivale na greške, da asistira, a nije mu manjkalo hrabrosti ni da sam krene ka košu, kada bi mu se ukazala prilika.

"To je Stefan Jović, zbog toga je ovde i zato je nacrtana i osmišljena njegova uloga, baš takva. Dečko igra košarku", prokomentarisao je Aleksandar Đorđević.

"Dugo nismo nalazili timski način da ga zaustavimo. Imao je sjajan dan, ali u celini nismo odustajali od dobrog pristupa igri u odbrani. Iz toga je proistekla izvanredna treća četvrtina, kada smo i dobili utakmicu, uz sjajan pritisak Stefana Markovića na njihovom plejmejkeru. Stefanova energija nas je ponela do pobede".

Nenad Krstić je drugi meč zaredom u potpunosti presedeo na klupi, pa se iznova postavlja pitanje njegove spremnosti i forme. Selektor uverava da je sve "pod kontrolom".

"Vodimo računa pre svega o njegovom zdravlju. Ima još utakmica na ovom SP, gde će on itekako imati svoju pravu ulogu".

Đorđević je objasnio otkud toliko muke sa Hadadijem, koji je pet godina bio u NBA ligi, gde nije imao veliku ulogu, ali daleko od toga da se tamo obreo "na lepe oči".

"U prvom poluvremenu smo radili odbranu izvan tri osnovne koje smo pripremili i time smo otišli par koraka unazad, s obzirom na njihov napad, koji je išao stalno preko Hadadija i 'pik end rola'. Posle smo se vratili odbrani koju smo uvežbavali mesec i po dana, to nam je donelo rezultat i to me zadovoljava, jer znači da smo bili na dobrom putu".

"Da smo imali koji trening više, možda bismo i tu varijantu odbrane iz prvog poluvremena odigrali malo bolje, ali sumnjam. Pošto su naše karakteristike ipak drugačije. Dobro je što smo se vratili osnovnoj odbrani od 'pika'".

ŠPANCI

Selektor je izjavio da reprezentacija nema nikakvih zamerki na organizaciju i upitao novinare da li je i njima sve potaman.

"Mislim da Španci ispoštuju svakog sportskog radnika, na određenom nivou. To je njihova sportska tradicija, koju stvarno treba pohvaliti".

Na redu su Brazilci, kojima tek predstoji meč trećeg kola protiv Španije, od 22 časa u ponedeljak. Za sada su pobedili i Francusku i Iran.

"Idemo dalje, sa mirom u glavi i vatrom u srcu",ponovio je strateg "orlova" staru mantru.

"Gledamo da se što bolje odmorimo, da u utorak održimo dobar trening i da se pripremimo za Brazil, koji je po mom mišljenju jedan od favorita, čak i za osvajanje najsjajnije medalje. Ta utakmica spada u red izazova, koji su za nas uvek bili privlačni. Mislim da protiv njih možemo dobro da odigramo i potražimo sledeću pobedu".

Da sada ne ulazimo u kalkulacije, pošto je posebnou grupi sa kojom se "ukrštamo" teško predvideti bilo šta(Hrvatska, Grčka, Argentina, Portoriko, Senegal, Filipini). Međutim, izvesno je da protiv Brazila i Španije nećemo biti pod pritiskom da nešto "moramo" da uradimo.

"Svi želimo da dobijemo utakmice protiv prestižnih rivala, kakvi su Brazil i Španija. Biće manje, ne mogu da kažem treme, nego pozitivne nervoze".

"Do sada nam nije bilo lako da spremamo utakmice samo uz video skauting i sastanke, mada, kako je bilo nama, tako je bilo i drugima. Od sada će biti normalniji raspored. Igramo u sredu od 18 časova, pa sutradan u 22. Još ćemo se i odmoriti".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC