• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica ukrasio jubilej

Autor mondo.rs

Univerzalni košarkaš protiv Irana je odigrao 100. utakmicu u dresu reprezentacije Srbije.

 Bjelica ukrasio jubilej Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS
"Dabl-dabl" učinak (18 poena, 10 skokova), pobeda nad Iranom i praktično obezbeđen plasman u osminu finala FIBA Svetskog kupa.

Mnogo je razloga za zadovoljstvo Nemanje Bjelice u ponedeljak predveče u Granadi, ali naš nadareni krilni igrač nije čovek koji ispoljava emocije na način vidljiv okolini...

"Tek posle utakmice sam saznao da mi je stota za reprezentaciju. Nije loš osećaj", izjavio je nakon što je postaočetvrti član srpskog "Kluba 100", posle Teodosića, Krstića, Tepića i Markovića.

Bjelica je ušao u "A" tim leta 2009, nakon osvojenog zlata na Univerzijadi u Beogradu.Učestvovao je u pohodu do finala Eurobasketa u Poljskoj i od tada nije propustio nijednu akciju "orlova". Niz vredan pažnje i respekta.

U ponedeljak je poneo najveći teret u važnom duelu sa Irancima, pošto je na terenu proveo čak 35 minuta, za nijansicu više nego Bogdan Bogdanović. Posebno bitne uloge odigrao je u organizaciji napada i u skoku, gde je pokupio više od trećine ukupnog broja lopti za Srbiju.

"Zbog važnosti utakmice i velikog uloga, bilo je dosta tenzije. Za nas je ovo bilo kao finale. Najbitnije je da smo pobedili i da idemo u Madrid. Nadalje sve zavisi od nas".

Naredna utakmica, protiv Brazila (sreda, 18.00), mogla bi da odluči da li ćemo u osminu finala sa druge ili četvrte pozicije u grupi, bar prema kalkulaciji koja podrazumeva realne ishode ključnih mečeva do kraja prve faze SP.

"Nemamo šta da izgubimo. Probaćemo da pobedimo, nećemo kalkulisati na bilo koji način. Nikada to nismo ni radili. Iskoristićemo dan pauze da se malo odmorimo od košarke i spremimo se za Brazilce i Špance".

Mada o tome najbolje govori velika minutaža,Bjelica je potvrdio da je sve u redu sa njegovim kolenom, koje mu je pravilo probleme nakon udarca zadobijenog u pripremnom okršaju sa Novim Zelandom, pre osam dana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC