• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sale Nacionale": Nikome ne čestitam unapred

Autor mondo.rs

"Orlovi" se polako okreću utakmici četvrtog kola A grupe protiv Brazila (sreda, 18.00), posle kojeg sledi i okršaj sa Špancima.

 "Sale Nacionale": Nikome ne čestitam unapred Izvor: MN PRESS

Prvog slobodnog dana na Mundobasketu, selektor Aleksandar Đorđević izveo je izabranike na relaksacioni trening u Palati sportova Granade.

"Ovo je bilo više da izbacimo umor i vratimo potrošenu energiju. Konkretan trening vezan za Brazil odradićemo na dan utakmice (u sredu pre podne)", rekao je Đorđević izveštačima srpskih medija.

On je dan ranije nazvao Brazil "kandidatom čak i za najsjajnije odličje", ali je posle debakla Splitera, Nenea i ekipe u derbi okršaju sa Špancima, morao da malo ublaži tu svoju izjavu.

"Po meni je to izuzetno ozbiljna ekipa. Čitajući njihove izjave tokom priprema, shvatio sam da su im glavni cilj Olimpijske igre u Riju 2016, ali da su i ovde došli po medalju. To je ono što oni pričaju, a ja mislim da uz Španiju i SAD jesu među glavnim kandidatima za najviši plasman".

KO ĆE S KIM?

Kada bi grupna faza bila završena u ovom trenutku, parovi osmine finala SP bili bi Španija - Senegal, Francuska - Hrvatska, Srbija - Argentina i Grčka - Brazil.

Ali, ostala su još dva kola, u kojima nemaju svi podjednako težak raspored, pa zbog toga navedena projekcija nema posebnu težinu. Više je navodimo kao svojevrsno "prolazno vreme" uoči nastavka takmičenja.

Naš strateg u sredu od 18 časova očekuje tešku utakmicu, otprilike na nivou one protiv Francuza, koju smo izgubili i sudijskom krivicom.

"Primarni cilj smo ostvarili. Gledaćemo da odigramo tvrdo, takmičarski, protiv ekipe koja ima dobre centre i donekle atipičnu postavku igre, bez krilnog centra koji širi teren".

"Mislim da imamo igrače koji su u formi i mogu da im odgovore. Imamo i Krstića, sa velikim iskustvom i kvalitetom, čiji momenti na ovom turniru tek dolaze. Ne plašimo se i verujem da će sve to biti OK", staložen je Đorđević.

Nekada osvajač najsjajnijih medalja na velikim takmičenjima (fali mu samo olimpijsko zlato), popularni "Sale Nacionale" u ponedeljak je uživo video impresivnu partiju "crvene furije".

Na ovom treningu obećao je da ni u tom meču nećemo odstupiti sa "položaja".

"Španci imaju veliki zamah prema cilju koji su zacrtali. Dominiraju, imaju fenomenalan ambijent, ko god da uđe sa klupe diže ritam i kvalitet igre. Skidam im kapu na timskoj pobedi nad Brazilom, ali ne treba ih se plašiti. U košarci i sportu je danas sve moguće".

"Ja nikome neću pre utakmice da priznam da je bolji. Ako me je pobedio i bio bolji, posle ću da mu stisnem ruku".

Za razliku od naše grupe, u kojoj je ostalo samo da se Španija, Brazil, Francuska i Srbija rasporede na prve četiri pozicije, u B grupi u Sevilji - osim što se tiče neporaženih Grka - ima znatno više nedoumica po pitanju plasmana u osminu finala SP.

"Nijednom timu, ni igraču, ne može da se ospori da je ovde došao sa vrhunskim ambicijama. Zašto bi samo ime pobeđivalo? Senegal igra sjajnu košarku, sa vrhunskim atletama. Filipini su odigrali dve odlične utakmice, iako su ih izgubili. Zakuvalo se tamo..."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC