• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spliter "polomio" jezik: Ra-du-lji-ja, Bjelika...

Autor mondo.rs

Centar Brazila i San Antonio Sparsa za srpske medije pričao o porazu od Španije i predstojećem važnom duelu sa "orlovima"...

Reprezentacija Brazila osvojila je devet medalja na Olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima, ali sve u periodu 1948-1978.

Dakle, već dugo ne uspevaju da se vrate na nekadašnje pozicije, ali mnogi košarkaški autoriteti - među njima i selektor Srbije Aleksandar Đorđević - veruju da bi višedecenijski niz neuspeha mogao biti prekinut narednih dana u Madridu, gde će se od 6. septembra igrati mečevi "nokaut" faze Mundobasketa.

Iako su došli u najjačem sastavu, Brazilci za sada nisu oduševili, nekako su svi od njih i selektora Rubena Manjana očekivali više.

Utakmica protiv Španije (63:82) pokazala je da trenutno nisu spremni da pariraju najboljima svih 40 minuta, ali prvenstvo je dugo i ima prostora za podizanje forme i ispravljanje grešaka.

Brazilski centar Tijago Spliter u razgovoru sa srpskim novinarima je konstatovao da su oni loše počeli sve tri utakmice u Granadi, da su se dva puta vratili i pobedili, ali da protiv jakih i raspoloženih Španaca, još pred njihovom publikom, to nije bilo moguće.

U sredu od 18.00 igraće Srbija - Brazil, u direktnoj borbi za drugo mesto, koje bi trebalo da donese lakšeg protivnika u osmini finala i otkloni pretnju novog susreta sa "crvenom furijom", sve do okršaja za medalje.

"Za nas je to sada najvažnija utakmica. Imate mnogo talenta i neće nam biti lako, ali cilj nam je da budemo što bolje plasirani u grupi, odnosno da dobijemo svaku utakmicu. Zato smo došli na ovo prvenstvo", rekao je aktuelni NBA šampion sa ekipom San Antonio Sparsa.

Zamoljen da kaže nešto o pojedincima iz srpskog tima, koji su ga do sada impresionirali, Spliter je malo "izlomio" jezik, a mi mu osmehom uzvratili za uloženi trud.

"Srbija je već pokazala da je kvalitetan tim, predvođen odličnim trenerom. Mislim da ste najbolji na unutrašnjim pozicijama. Imate velikog momka, Ra-du-lji-ja, nisam siguran da li sam tačno izgovorio? Bjelika isto igra vrlo dobro, Teodosić je talentovan plejmejker, pa Bogdanović..."

Tijago Spliter dodao je da selekcija Brazila ne nastupa nadmeno zbog individualnog rejtinga svojih igrača (Nene, Varežao, Uertas, Barbosa) i da im takav status ništa ne garantuje.

"Nema veze ko je NBA igrač, a ko nije. Moraš uvek da se pokažeš na terenu, inače ćeš izgubiti".

Na pitanje šta očekuje od eventualnog duela sa Španijom u eliminacionoj utakmici i kako je doživeo dominantnu partiju Paua Gasola, nekadašnji igrač Taukeramike je odgovorio:

"Špancima ne smete da dozvolite da pet minuta rade šta hoće, jer je posle toga utakmica obično rešena, teško je vratiti se. Nadam se da ćemo sledeći put igrati bolje, a oni malo lošije, jer su ovog puta igrali besprekorno", nasmejao se Spliter.

"Pau Gasol nas je 'uništio', ali šta smo mogli da uradimo? Čovek ima tri šampionska prstena (ustvari, dva - prim. aut), uvek je igrao u najboljim NBA timovima i uvek je odličan na FIBA takmičenjima. Svi znaju kakav je igrač".

Srbija i Brazil, kao i Francuska, posle trećeg kola imaju skor 2-1. Francuzi u sredu od 22.00 idu na "strašni sud", protiv domaćina. Videćemo da li oni mogu da urade nešto više, mada teško...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC