• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: "Orlovi" i Španci lete zajedno!

Autor mondo.rs

Košarkaške reprezentacije Srbije i Španije u petak ujutru će se naći u istom avionu na liniji Granada - Madrid.

 MONDO: "Orlovi" i Španci lete zajedno! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević i njegovi izabranici su dva kola pre kraja prve faze osigurali plasman u "nokaut" fazu Mundobasketa, koja će za selekcije iz naše i grupe B biti održana u Madridu, a za ekipe iz grupa C i D u Barseloni.

Dalje takođe idu Španci, Brazilci i Francuzi, ostaje samo da se reši sa kojih pozicija.

Kako saznaje MONDO, organizator je već napravio plan transfera za Madrid i prosledio ga učesnicima, vodeći računa da ekipe što brže i efikasnije dođu do mesta eliminacionih borbi.

Tako će Brazilci i Francuzi, koji svoje utakmice poslednjeg kola igraju u četvrtak od 15.30, odnosno 18 časova, iste večeri sesti u avion i odleteti iz Granade ka španskoj prestonici.

"Orlovi" i Španci, čiji okršaj je na programu tek za 22.00, prespavaće jednu noć više u sadašnjoj bazi, hotelu "Nazaries", a onda se u petak ujutru naći na aerodromu i ukrcati na isti let.

Slučaj je, dakle, hteo da u razmaku od svega desetak sati budu rivali na terenu, pa saputnici...


Ako Španija, prema očekivanju, osvoji prvo mesto u grupi, reprezentaciji Srbije bi iz dva razloga odgovaralo da bude druga ili četvrta - zato što bi tada izbegla Špance do polufinala, ali i zato što će trećeplasirana ekipa morati na teren već u subotu popodne.

Drugo i četvrto mesto u grupi, prema unapred utvrđenom rasporedu takmičenja, donose više vremena za adaptaciju na nešto drugačije uslove u Madridu, a naravno i za odmor igrača i pripremu važne utakmice osmine finala.

U varijanti da Španija savlada i nas i Francusku, Brazil pobedi Egipat, a Francuska Iran, bićemo drugi u grupi sa pobedom nad Brazilom od dva ili više poena razlike. Poraz bi nas poslao na četvrto mesto (i na megdan Grcima?), a samo pobeda od "plus jedan" na nepoželjnu poziciju tri.

Brazil je u potencijalnom trouglu bio bolji od "trikolora" 65:63, a "trikolori" od nas rezultatom 74:73. Teodosiću, Raduljici i drugovima ostaje da u sredu od 18 časova "nacrtaju" njegovu treću stranu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC