• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten smiruje strasti: Sve će doći na svoje

Autor mondo.rs

Krstić smatra da nije mogao bolje u prvoj ozbiljnijoj utakmici posle više od tri meseca, ali je optimista za dalji tok Mundobasketa.

 Kapiten smiruje strasti: Sve će doći na svoje Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević najavljivao je da će na Svetskom prvenstvu doći utakmice za Nenada Krstića. Bilo je jasno da je mislio na poslednja dva duela u grupi, sa Brazilom i Španijom, koje uz SAD imaju najjače centarske linije na turniru.

I nije mu trebalo mnogo da uvede kapitena umesto Miroslava Raduljice, koji je počeo utakmicu sa nekoliko promašaja iz reketa i nimalo impresivnom igrom u odbrani - kao i čitava petorka.

Međutim, pauza je evidentno ostavila traga na igri i dalje jedne od boljih evropskih "petica".

Krstić se ispromašivao i pod tablom (2/9) i sa linije slobodnih bacanja (3/7), a u četvrtoj četvrtini, kada smo bili u vođstvu, nije uspeo da izađe na kraj sa do tada frustriranim Tijagom Spliterom, kome zbog "brza" dva faula i potom čvrste unutrašnje odbrane "orlova" takođe nije bilo lako.

Ponovo smo pali i izgubili rezultatom 81:73, nakon čega smo najverovatnije četvrti u A grupi.

"Imali smo dobru šansu da pobedimo, sedam poena razlike i loptu, ne znam na koliko minuta do kraja, ali šta da se radi. Oni su posle pogodili neke važne šuteve, a i moja veća minutaža je verovatno poremetila i rotaciju i ekipu", samokritičan je bio iskusni Kraljevčanin.

Đorđević je Krstića poveo na Mundobasket nedovoljno spremnog, znajući da mu je neophodan i u nadi da će postepeno doći do forme. Činilo se da je protiv Francuske i Irana napravljen korak unazad, jer je on presedeo na klupi svih 80 minuta.

Ali, ako je slaba partija protiv Brazila (za 17 minuta) taj uvod u bolje dane, onda je to dobra vest za sve.

U ovom trenutku, uostalom, nemamo nikakvu alternativu. Moramo da verujemo da ćemo u osmini finala (a i posle toga, zašto da ne?) videti onog starog Krleta, koji je godinama bio nezamenjiv u dresu reprezentacije.

"Ovo mi je bila prva ozbiljna utakmica posle skoro tri meseca. Imao sam dosta situacija iz kojih obično dajem koševe, a sada sam promašivao. Optimista sam da će sve doći na svoje", rekao je 31-godišnji as.

Dok ovaj tekst nastaje, Grčka vodi protiv Hrvatske sa 17 poena razlike i gotovo je izvesno da će nam rival u četvrtfinalu biti pobednik utakmice petog kola Grčka - Argentina.

Postoji doduše i varijanta za osvajanje trećeg mesta u grupi, što može da nam donese lakšeg protivnika u osmini finala, ali zato Špance u četvrtfinalu. Za to je potrebno da Francuska u četvrtak izgubi od Irana.

Ali, bilo bi to ipak veliko iznenađenje, pa i blamaža aktuelnih evropskih prvaka.

Grci su u toj grupi do sada pokazali daleko najviše i realno je da se Krstić, Raduljica i ostali naši centri u nedelju "potuku" sa Burusisom, Kajmakogluom, Vujukasom... Jaki su, ali ne kao braća Gasol, ni kao Spliter i Nene!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC