• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finci ispustili Turke, Grci nisu Hrvate

Autor mondo.rs

Izabranici Ergina Atamana nadoknadili su "minus 17" i pobedili debitanta na Mundobasketu, 77:73. Nedugo potom, Hrvati glatko poraženi od Grčke, 65:76.

 Finci ispustili Turke, Grci nisu Hrvate Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Veliku priliku imala je u sredu reprezentacija Finske da se "odlepi" sa dna tabele Grupe C. I ispustila je.

Iako su na kraju prvog poluvremena vodili 41:27, Nordijci su u nastavku ispustili prednost, a u završnici lošom odlukom omogućili Turcima da izbore produžetak i pobede.

Najbolji strelac Finaca Peteri Koponen (17 p) promašio je 15 sekundi pre kraja dva slobodna bacanja, posle kojih favoriti nisu sprečeni faulom da izgrade akciju za šut. Naprotiv, Predlžić je dodao loptu do Akjola, on se podigao na šut i izjednačio četiri sekunde pre kraja na 68:68.

Austajder prethodno nije iskoristio šest napada!

Meč je zatim otišao u produžetak, u kojem je ekipa Ergina Atamana ostvarila očekivani trijumf, predvođena Omerom Ašikom sa 22 poena, Emirom Predlžićem sa osam skokova i Sinanom Gulerom sa pet asistencija.

Uoči poslednjeg kola, Turska se nalazi na deobi drugog mesta Grupe C, sa skorom (dve pobede i dva poraza) identičnim Ukrajini, koja je ranije danas izgubila od Novog Zelanda.

TABELA GRUPA C: SAD 3-0, Ukrajina 2-2, Turska 2-2, Dominikanska Republika 2-1, Novi Zeland 1-3, Finska 1-3.

Nedugo potom, u Sevilji je odigran značajno izvesniji meč Grupe B. Sastali su se Grčka i Hrvatska i pobednik ni u jednom trenutku nije bio doveden u pitanje.

Nakon šokantnog poraza od Senegala, ekipa Jasmina Repeše vidno je uzdrmana, što je dokazano i njenom na momente beskrvnom igrom protiv jednog od četiri još neporažena tima na turniru (uz SAD, Španiju i Sloveniju).

Porazom i od Grčke, Hrvatska je takođe stekla skor od dve pobede i dva poraza. Iako je startovala trijumfima, sada je njen plasman u osminu finala doveden u pitanje. Za to joj je potrebna pobeda protiv Portorika u petak. Istog dana, Grčka i Argentina odlučivaće najverovatnije u međusobnom skoru ko će igrati protiv Srbije u osmini finala.

Snagu Helena u sredu uveče pokazali su Kostas Papanikolau i njegov imenjak Kajmakoglu, koji je odigrao bez promašaja (3/3 za dva, 2/2 za tri) i uz to sakupio šest skokova i četiri asistencije. Raspoložen je bio i Janis Burusis, sa 13 poena i deset skokova.

TABELA GRUPE B: Grčka 4-0, Argentina 3-1, Hrvatska 2-2, Senegal 2-2, Portoriko 1-3, Filipini 0-4.

Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC