• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Svi su vikali "moja greška"

Autor mondo.rs

"Treća četvrtina je primer kako bi trebalo uvek da igramo", rekao je selektor Srbije posle poraza od Brazila (73:81) u pretposlednjem kolu A grupe Mundobasketa.

Reprezentacija Srbije dočekaće četvrtak i poslednje kolo prve faze Mundobasketa sa skorom od dve pobede (Egipat, Iran) i dva poraza (Francuska, Brazil), koja su takođe mogla - i trebalo je - da budu pobede.

U drugom kolu izgubili smo od Francuske pogrešnom odlukom italijanskog sudije i slobodnim bacanjem Žofrija Lovernja. U četvrtom prvenstveno zbog svojih grešaka.

Posle izuzetno lošeg nastupa u prvom poluvremenu (32:48), pa senzacionalnog povratka u trećoj deonici i vođstva u četvrtoj 67:60, "orlovi" su stali i ostali bez rešenja za borbenu igru Brazilaca, predvođenih krilnim igračem Markinjošom Vijerom.

Momak koji se dobro pokazao i na prethodnim mečevima, nama je na početku ubacio dve trojke, a do kraja ukupno šest, iz devet šuteva.

"Otvorili smo meč veoma loše. Pretrčali su nas, na šta nismo odgovorili. Posle smo počeli da igramo kako umemo i kako bi uvek trebalo da igramo. Ipak, imali smo na kraju izgubljene lopte koje su odlučile meč", rekao je selektor Aleksandar Đorđević posle meča.

Od inače veoma podnošljivih osam grešaka (protiv Irana su ih "orlovi" napravili 12 samo u prvom poluvremenu), sigurno će najviše boleti ona koju je Stefanu Markoviću, heroju preokreta, Leri Tejlor ukrao dva minuta pre kraja, pri vođstvu Brazila od četiri poena.

Đorđević je posle meča kritikovao "individualne greške, nedopustive na ovom nivou takmičenja i protiv tima kakav je Brazil".

"Imali su kontranapade koje smo se dogovorili da branimo na drugi način. Na njihov tempo nismo odgovorili, lako su šutirali trojke sa strane, a to je trebalo da branimo. Tražili smo sebe na drugi način, van naše igre. Mnogo igrača je tokom prvog poluvremena stalno dizalo ruku i vikalo 'moja greška, moja greška...' I stvarno je bilo previše grešaka".

Nekadašnjem asu drago je što su njegovi izabranici u nastavku pokazali da "mogu". Nije to eksplicitno izjavio, ali "dividende" očekuje u osmini finala, kao i svi mi.

"To je samopouzdanje koje mora da posluži ovim momcima. Počeli smo da igramo našu igru, veoma sam zadovoljan drugim poluvremenom. Mislim da mogu da budu ponosni i oni i svi mi koji radimo sa njima. Nismo previše razmišljali. Igrali smo na instinkt, talenat, čitali smo akcije. Došli smo u tim trenucima do izuzetno dobrog rezultata".

Za poslednji meč u grupi, protiv Španije (četvrtak, 22.00), najavio je da će ekipa dati sve od sebe.

"Nema potrebe da uradimo ništa osim toga. Samo da odigramo pošteno, kao i do sada. Možda bude i kalkulacija sa minutažom igrača, ali svakako je cilj da tu utakmicu odigramo bez ikakvog straha i respekta".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC