• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovernj: Nismo pomišljali da izgubimo

Krilni centar Francuske rekao je posle pobede nad Iranom da sa strane "trikolora" nije bilo prostora za kalkulacije.

Francuska je u poslednjem kolu A grupe Mundobasketa savladala Iran 81:76 i sa skorom 3-2 zauzela treće mesto, čime je i Srbija postala sigurna na četvrtoj poziciji.

Aktuelni evropski prvaci u osmini finala će se sastati sa drugoplasiranim iz B grupe (Grčka, Argentina ili Hrvatska), već u subotu popodne, dok će "orlovi" sa šampionom te grupe (Grčka ili Argentina) igrati u nedelju popodne.

"Uvek je teško igrati protiv ekipa kakva je Iran, jer su ovo za njih utakmice godine, u kojima će pružiti više nego 100 odsto svojih mogućnosti. Imali smo neprijatan početak i neprijatan kraj, ali smo ostatak utakmice odigrali dosta dobro", rekao je Žofri Lovernj.

Iran je prvu četvrtinu dobio sa 10 poena razlike, Francuzi su do poluvremena napravili preokret i u poslednjoj deonici imali maksimalnih "plus 17", odnosno 79:65 na četiri i po minuta pre kraja.

Prvak Azije tada je krenuo u seriju od 9:0 i uz pomoć publike umalo opasno ugrozio pobedu Dijaoa, Batuma i drugova.

"Verovatno smo prerano pomislili da je posao obavljen", objasnio je Lovernj i dodao da opuštanje u finišu nije bilo deo plana.

"Da smo izgubili ovu utakmicu, uz poraz Španije od Srbije, bili bismo eliminisani, tako da nije bilo dileme da li želimo pobedu. Nismo ni pomišljali da izgubimo radi povoljnijeg žreba" (izbegavanja Španaca do polufinala - prim. aut).

Doskorašnji košarkaš i zamenik kapitena Partizana zadovoljan je prikazanim u prvih pet utakmica na Mundobasketu.

"Izgubili smo od Brazila sa dva poena razlike, a Španija je Španija. Sve ostale utakmice smo dobili i odigrali prilično dobro. Videćemo šta će biti posle".

Ime narednog protivnika saznaće tek nešto pre ponoći, kada će i oni i Brazilci već biti u Madridu. Selekcije Srbije i Španije pridružiće im se u petak u ranim popodnevnim časovima.

"Respektujem sve tri ekipe, ali čuo sam da kod Hrvata postoje neki unutrašnji problemi, da igrači nisu zadovoljni trenerom Repešom. Ako je stvarno tako, možda bi najbolje bilo da igramo protiv njih, ali iskreno ne bih želeo da biram", završio je Žofri Lovernj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC