• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale: Moji igrači ne pričaju sa sudijama...

Autor mondo.rs

"Oni su ponosni ljudi", rekao je posle utakmice sa domaćinom Mundijala srpski selektor Aleksandar Đorđević, uz kritike kolegi Huanu Orengi.

 Sale: Moji igrači ne pričaju sa sudijama... Izvor: MN PRESS

Srbija je, očekivano, poražena od Španije.

Ali, Srbija je, neočekivano, doživela najblaži poraz od domaćina Mundobasketa u Grupi A.

Momci su igrali hrabro i izborili častan poraz od kvalitetnijeg protivnika (73:89), koji uprkos tome što je sve vreme vodio i nije dovodio ishod utakmice u pitanje, nije morao da brine za naklonost sudija.

Štaviše, ona je bila očigledna.

O tome je posle susreta u Granadi, a pred put u Madrid na duel sa Grcima za plasman u četvrtfinale, govorio i naš selektor Aleksandar Đorđević.

"Španskom timu nije potrebna pomoć da bi dokazao da je bolji. Došli smo ovde da igramo pošteno, moji igrači ne pričaju sa sudijama, ali su ponosni ljudi i za njih tražim ravnopravan tretman. Ovo je druga utakmica na Svetskom prvenstvu u kojoj smo oštećeni. Već sam protestovao, ali očigledno moram još jasnije to da uradim", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare.

Potom je ekskluzivno za izveštače srpskih medija potanko objasnio kako se izrodio žestoki protest sudijskoj trojci, predvođenoj Amerikancem Entonijem Džordanom.

"Naši momci svaki put izađu na teren da daju sve od sebe. Bez obzira na kvalitet jedne i druge ekipe, svaki put idemo na pobedu i tražim poštovanje prema takvom njihovom pristupu. Nema potrebe da se pomaže izuzetno jakoj Španiji".

Selektor "orlova" konstatovao je da su Španci u prvih 20 minuta postigli mnogo lakih koševa "što je sasvim normalno s obzirom na njihov kvalitet".

"Međutim, mi smo se borili do kraja, pokazali karakter i otuda moja reakcija u finišu. Njihovom igraču Klaveru suđen je faul u napadu, bilo je minut i po do kraja i 15-20 razlike za Špance, a njihov trener kreće da se žali i na to!"

"Po mom mišljenju je to potpuno neprihvatljivo na jednoj košarkaškoj utakmici, pogotovo u odnosu na moje momke. Jednostavno sam hteo da ih zaštitim", objasnio je Đorđević revolt onim što je videla cela Evropa.

I to ne samo ove večeri, u susretu sa Srbijom, već i prethodnih... Godina.

"Idemo u Madrid uzdignuta čela, da ukrstimo koplja sa jakom ekipom Grčke. Od petka ćemo sve misli okrenuti ka toj utakmici", osvrnuo se "Sale Nacionale" na eliminacioni okršaj zakazan za nedelju.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

F moj Sale zao je i meni ali . . .proslo je nase zlatno doba cast i ovim sad ali necemo dalje

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC