• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je zaustavio "Ćaća": Stefan Jović

Najbolji "kradljivac" lopti u reprezentaciji Srbije kaže da će iskustvo iz teških mečeva u grupi koristiti "orlovima" protiv Grka u nedelju.

 On je zaustavio "Ćaća": Stefan Jović Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Niko od protivničkih plejmejkera se u Granadi nije naigrao pored Stefana Jovića, a ponajmanje onaj od koga se, po imenu, najviše očekivalo - Serhio Rodrigez.

Košarkaš Real Madrida sa NBA iskustvom, u četvrtak je u pobedi nad Srbijom (89:73) za 15 minuta ostao bez postignutog poena, sa samo jednom asistencijom i dve izgubljene lopte.

Popularnog "Ćaća" čuvao je i Stefan Marković, ali je gro posla obavio Jović, koji je igrama na FIBA Svetskom kupu za sada potpuno opravdao poverenje selektora i ujedno prevazišao očekivanja značajnog dela košarkaške javnosti.

"Nisam se uplašio Rodrigeza. Izlazim na teren da odigram maksimalno protiv svakoga. Ne respektujem nikog. Znam šta treba da radim na terenu i to je to. Nije mi bitno ime protivnika", rekao je Jović neposredno po završetku prve faze takmičenja.

Valjda ni najveći optimisti nisu od "orlova" očekivali pobedu u meču petog kola A grupe. Priželjkivali smo borbu i da izbegnemo ubedljiv poraz, da ne bude kao prošle godine u Ljubljani (60:90) ili 2011. u Viljnusu (59:84).

"Znali smo da će ovo biti teška utakmica i da moramo da je shvatimo maksimalno ozbiljno, kako bi se što bolje spremili za osminu finala. Počeli smo pomalo u grču i to je jedna od pouka koje bi trebalo da izvučemo".

Dosadašnji bek Radničkog iz Kragujevca nije ni zadovoljan, ni nezadovoljan konačnim rezultatom.

"Izgubili smo sa 16 poena razlike, ali smo sa 25 prišli na 10, mislim sedam minuta pre kraja. Onda je usledio neshvatljiv pad. Vidi se da imamo mnogo oscilacija, što nam se dešavalo i kroz pripremni period i sada. Moramo to da smanjimo, inače ćemo imati problema".

Put do četvrtfinala vodi preko još neporažene Grčke.

"Oni su dosta dugo na okupu. Na turniru u Pou su im nedostajala dvojica važnih igrača, Kalates i Printezis. Sada su oni u ekipi i za mene nije iznenađenje što Grci igraju ovako kvalitetno. Dobro ćemo se spremiti za njih i nadam se pobediti".

Za Jovića i druge debitante, ali i za one sa većim stažom, bilo je od neprocenjivog značaja što su igrali protiv Španije, Brazila i Francuske.

Učinak je loš, međutim, sada se ionako sve briše i ekipe ulaze u "nokaut" fazu sa šansom da isprave sve ono u čemu su grešile.

"Naša je sreća što smo imali tri jaka protivnika u grupi. Dobro je osetiti ovakve utakmice na svojoj koži i mislim da posle svega što smo prošli u Granadi, imamo šta da tražimo u nedelju u Madridu", veruje Jović u pozitivan ishod.

Dvadesettrogodišnji Nišlija je sa 1,8 osvojenih lopti po utakmici daleko najuspešniji među našim igračima. Zaslužan je za gotovo 25 odsto od ukupnog broja "krađa" reprezentacije Srbije na SP i to je nešto od onoga što tera Aleksandra Đorđevića da ga drži na parketu prosečno 16 minuta.

Više od Jovića na aktuelnom takmičenju su igrali samo Bogdanović, Bjelica, Teodosić, Raduljica i Marković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC