• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Super što je Grčka favorit

Selektor Srbije poštuje skor narednog protivnika (5-0), a još jednom čestita igračima na držanju tokom duela sa domaćinom Mundobasketa.

 Đorđević: Super što je Grčka favorit Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Saša Đorđević posle meča protiv Španije, u čijem finišu je isključen zbog opravdanog protesta, nijednom nije pomenuo svoju omiljenu devizu "vatra u srcu, mir u glavi".

Umesto toga, ključna reč je bila - borba.

"Nema dileme da je pobeda Španije zaslužena i ja im još jednom čestitam. Međutim, naša poruka je jasna - momci, mi smo tu da se itekako borimo. Neke stvari jednostavno ne dozvoljavamo, ili se borimo protiv njih na svoj način. Kako možemo“, bio je eho žučnog dijaloga sa američkim sudijom Džordanom, nakon serije manjih i većih drskosti od strane španskih igrača i selektora Orenge, koje su arbitri tolerisali.

Đorđević je pohvalio svoje izabranike na dostojanstvenom ponašanju, između ostalog i tako što se pre odlaska sa klupe rukovao sa svim igračima i članovima stručnog štaba.

"Nijednog trenutka nisu pokazali želju da se bave vankošarkaškim stvarima, jednostavno su izašli da se bore, na čemu moram da im čestitam. Mislim da nemamo šta sebi da zamerimo".

Srpska ekspedicija posle doručka u petak odlazi na aerodrom i u 11 sati poleće za Madrid, kao što smo već objavili, u društvu Španaca, što bi moglo da bude vrlo interesantno.

U nedelju popodne "orlove" očekuje duel osmine finala sa Grčkom, u kome pobedom mogu da obesmisle sva tri poraza u grupi.

"Mislim da sve što smo uradili u Granadi, bez obzira na neke objektivne teškoće, može da nam da snage i pozitive da u Madrid krenemo jako hrabro", naveo je selektor.

"Svaka ekipa na svakom turniru traži svoju formu, na jedan ili drugi način. Dobili smo sigurnost u neke stvari u koje smo verovali, idemo dalje da tražimo tu najbolju utakmicu. Jednostavno, svaka sledeća mora da bude bolja od prethodne".

Đorđević je konstatovao da je ekipa prošla "jako tešku grupnu fazu", da je usled adaptacije povređenih igrača pomalo izgubljen željeni ritam, ali da se to i očekivalo.

Nenad Krstić je protiv Španaca opet skliznuo u sporednu ulogu, odigravši tek šest minuta.

"Iz toga možemo da izađemo samo kroz zajedničku igru i zajedničku borbu, ako pokažemo da želimo da stignemo što dalje".

Upitan da li će ekipi dobro doći dva dana predaha, odgovorio je da hoće i da je dobro što je između osmine finala i četvrtfinala takođe predviđena dvodnevna pauza, pa se "ujeo" za jezik.

"To je dobro za naš tim, da na miru spremimo utakmicu, iako nećemo imati energetsku prednost u odnosu na protivnika, koji je u istoj poziciji. Da malo rasteretimo glavu i oslobodimo misli. Idemo tamo gde smo hteli da budemo".

Đorđevićev komentar na skor Grka 5-0 u grupi u Sevilji, bio je "odlično, super za nas!"

"Grci su jasni favoriti. Mislim da u tom odnosu možemo samo da uđemo u utakmicu sa velikom željom i da kvalitet koji posedujemo probamo da pretočimo u pobedu".

Sastav koji sa klupe predvodi Focis Kacikaris savladao je Hrvatsku, Argentinu, Portoriko, Senegal i Filipine - sve osim "gaučosa" (79:71) dvocifrenom razlikom. Da li im je vreme za jedan malo lošiji dan?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC