• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci najbolji ste, ali zašto tako?

Autor mondo.rs

Španska i sudijska "predstava" protiv Srbije ostavila gorak ukus. Zašto je "furiji" potrebno takvo ponašanje kada je za klasu kvalitetnija i ubedljivo vodi?

Košarkaška reprezentacija Španije uz selekciju SAD spada u glavnog favorita za osvajanje Mundobasketa.

Fantastičan ekipa predvođena braćom Gasol svoju moć pokazala je u prvoj fazi takmičenje, kada je sve rivale pobedila sa dvocifrenom razlikom, a najbolje je prošao srpski tim sa "munus 16".

Ali, ovu generaciju "crvene furije" pored svih elemenata koji jedan košarkaški tim čine vrhunskim, karakteriše i jedna vrlo loša osobina. Iritantna za istinske ljubitelje košarke i fer-pleja!

Igrači Španije obožavaju da obmanjuju sudije i publiku, a svaku odluku arbitara proprate gestikulacijama i rečima tipa "ma, nije moguću", "nisam je dotakao", "nema govora o faulu", i tako dalje.

To čine čak i kada su mnogo bolji od protivnika, kada je razlika nedostižna, pitanje pobednika rešeno, bez obzira ne vreme i koliko je ostalo do kraja meča.

Iako je reč o tradicionalno temperamentnoj naciji, neke reakcije prevršile su svaku meru. Njih ne može da opravda ni vrela južnjačka krv.

Najbolji primer je utakmica sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u Španiji u petom kolu Grupe A. Meč bez rezultatskog značaja za obe ekipe.

Još u prvoj polovini duela bilo je jasno da "orlovi" imaju minimalne, skoro nikakve šanse da odigraju egal sa favorizovanim protivnikom. Španija je ubedljivo vodila, ali nije prestajala da vara.

Riki Rubio je išao toliko daleko da je posle čiste izgubljene lopte u duelu sa Stefanom Markovićem skočio na sudije koje su napad dodelile našim košarkašima. Arbitri su popustili pod pritiskom španskog reprezentativca, ali i bučne publike u Granadi i poklonile napad "furiji" na "plus 19" za njih.

Sa pravom je Aleksandar Đorđević pobesneo pred sam kraj meča, kada je dobio isključujuću drugu tehničku grešku. Jednostavno nije mogao da razume kolegu Huana Orengu i njegovu burnu reakciju pošto je Špancima dosuđen faul u napadu. Da napomenemo, pobednik je uveliko bio poznat.

"Njihovom igraču Klaveru suđen je faul u napadu, bilo je minut i po do kraja i 15-20 razlike za Špance, a njihov trener kreće da se žali i na to!", objašnjavao je Sale "nacionale" posle utakmice, tražeći poštovanje za svoju ekipu.

Rudi Fernandez, fenomenalni košarkaš koji je prošle godine u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Francuske najviše vremena proveo valjajući se po parketu pokušavajući da dobije faul, od prvog minuta trudio se da isprovocira srpske košarkaše.

Uostalom pogledajte ovaj snimak.

...
Izvor: YouTube


Španci su zaista najbolja evropska selekcija i posle Amerikanaca druga na planeti. Otuda i čudi ovakvo ponašanje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC