• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kajmakoglu: Poštujemo Srbiju, krećemo od nule

Autor mondo.rs

Reprezentacija Grčke u Madridu održala prvi trening pred utakmicu osmine finala SP protiv "orlova" (nedelja, 18.00).

 Kajmakoglu: Poštujemo Srbiju, krećemo od nule Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

Svih osam reprezentacija koje će eliminacionu fazu Mundobasketa započeti u madridskoj Palasio de Deportes, doputovale su u glavni španski grad, ali su nastupile sa različitim strategijama pripreme za mečeve osmine finala, na šta je imalo uticaja i to što su dve utakmice na programu u subotu, a dve u nedelju, uključujući Srbija - Grčka.

Dok je Saša Đorđević svojim izabranicima dao odmor posle kasnog završetka utakmice sa Španijom i podnevnog leta iz Granade (treniraće u utorak od 9.30), Grci su odradili normalan trening, u pomoćnoj dvorani "Triangolo del oro".

Posle njih su ušli Brazilci, a Španci su radili u teretani.

Grčki igrači su u delu treninga otvorenom za medije delovali raspoloženo, pozitivno, uglavnom takmičeći se u šutiranju slobodnih bacanja (dve ekipe po šest) i istežući se.

Posredstvom njihovog portparola Sevastijadesa, imali smo zadovoljstvo da nekoliko minuta popričamo sa krilnim centrom Kostasom Kajmakogluom.

Izvor: Ivan Bogunović/MONDO "Svi znamo da će to biti teška utakmica za oba tima, bez obzira što smo mi završili grupu na prvom, a Srbija na četvrtom mestu. Mi smo i pre početka pretpostavljali da će Španija osvojiti grupu u Granadi i znali da će svaki od preostala tri moguća protivnika biti neugodan", rekao je Kajmakoglu.

"Srbija je jak i dobar tim, prema kome gajimo veliki respekt".

Grci su u grupi pobedili svih pet protivnika i to ubedljivim rezultatom.

"Da nam je neko pre početka SP rekao da ćemo imati skor 5-0, ne bismo verovali. Naravno da smo zadovoljni, ali to u isto vreme ne znači ništa. Šta se desilo u Sevilji, ostalo je u Sevilji, ovde u Madridu moramo da počnemo od nule", jasan je Kajmakoglu.

NAVIJAČI OCENJUJU BRADE

Kajmakoglu igra uglavnom na poziciji "četiri", pa ne bi trebalo često da se nađe u duelima sa Miroslavom Raduljicom. Da je Grk malo viši i jači, "udarila" bi brada na bradu... A, čija je lepša i bolja?

"To je već pitanje za navijače", odgovorio je Kajmakoglu.

On je objasnio da zbog TV šeme i preklapanja termina utakmica nisu mogli dobro da se upoznaju sa igrom Srbije i da većinu informacija donose još sa turnira u Pou, početkom avgusta.

"Znamo da je Srbija zemlja velike košarkaške tradicije. U Francuskoj ni jedni ni drugi nismo bili kompletni i mislim da ćemo sada odigrati drugačiju utakmicu, sa drugačijim individualnim duelima. Biće to veliki 'rat' između pravih košarkaških zemalja, koje su već mnogo puta vodile borbu na najvećim takmičenjima".

Zamoljen da izdvoji srpske igrače, koje smatra najopasnijim, odgovorio je da u priči o reprezentaciji Srbije "nema izdvajanja".

"Čak i oni koji vam ulaze sa kraja klupe su važni igrači".

Da li su Grci pod pritiskom, da će im se eventualnim porazom srušiti sve što su gradili?

"Ako sami sebe ne stavljate pred velika očekivanja, bolje je da uopšte ne igrate košarku. Idite kući. Mislim da su svi timovi došli dovde sa razlogom i da žele da ostvare najbolji mogući rezultat“, poručio je Kostas Kajmakoglu.

„Postoje dve vrste pritiska - onaj koji te sprečava da odigraš kako znaš i onaj koji te čni boljim. Od svakog tima zavisi kako će iskontrolisati te emocije“.

Utakmica „orlova“ za ulazak u četvrtfinale igra se u nedelju od 18 časova, a u subotu se sastaju Francuska - Hrvatska (18.00) i Španija - Senegal (22.00) u Madridu, odnosno SAD - Meksiko (16.00) i Slovenija - Dominikanska Republika (20.00) u Barseloni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC